Ο Ροβινσώνας Κρούσος στο Μέγαρο Μουσικής

 

Ο ΡΟΒΙΝΣΩΝΑΣ ΚΡΟΥΣΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 

   Την Τετάρτη 26/1/2023 οι μεγάλες τάξεις του σχολείου μας πήγαμε στο Μέγαρο Μουσικής για να παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση «Ο Ροβινσώνας Κρούσος».

    Όταν μπήκαμε στην αίθουσα για να καθίσουμε στις θέσεις μας μείναμε άφωνοι ! Η σκηνή δεν ήταν όπως οι άλλες ,αλλά ένας διάδρομος  με κερκίδες όπου δεξιά κι αριστερά υπήρχαν μαλακά μαξιλαράκια .Έτσι  οι θεατές βρίσκονταν πολύ κοντά στους ηθοποιούς .Σκηνικά δεν υπήρχαν!

   Μόλις άρχισε  η παράσταση μπήκαν τα σκηνικά τηλεκατευθυνόμενα ! Μερικές φορές προβάλλονταν  ηλεκτρονικά στον τοίχο και στο πάτωμα. Μπορούσες να δεις πειρατές, ακόμη και τη θάλασσα! Οι ηθοποιοί φορούσαν όμορφα κουστούμια με διαφορετικά χρώματα που μας μετέφεραν σε άλλες εποχές .Κάθε κοστούμι ήταν ξεχωριστό !

   Η μουσική ήταν πολύ  όμορφη , μας ταξίδεψε και αυτή σε άλλους κόσμους  και ήταν ζωντανή ,παιζόταν από μια ορχήστρα στο πλάι της σκηνής Μπορούσες να ακούσεις  από κλασική μέχρι μοντέρνα ! Η παράσταση ήταν μουσικοχορευτική κι ο χορός ήταν  πολύ ιδιαίτερος.

   Ο αγαπημένος μου ήρωας ήταν ο Παρασκευάς ,διότι ήταν διασκεδαστικός με τον τρόπο που μιλούσε .

    Η άποψη μου είναι πως η παράσταση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και οι ηθοποιοί έπαιζαν με πάθος ! Σας προτείνω να την παρακολουθήσετε .

                                                                      Μαρία Σαΐτη, μαθήτρια της Δ τάξης