e-learning

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Σχετικά με την ασύγχρονη εκπαίδευση:

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας έχουν δημιουργήσει τις ψηφιακές τους τάξεις στις  ηλεκτρονικές πλατφόρμες eclass και eme .

Οι μαθητές θα πρέπει να μπαίνουν καθημερινά στις ψηφιακές τάξεις των εκπαιδευτικών ώστε να ενημερώνονται για νέο υλικό που έχει προστεθεί και να ανταποκρίνονται σε όσα ζητάνε οι εκπαιδευτικοί.

Σχετικά με την σύγχρονη εκπαίδευση:

Η σύγχρονη εκπαίδευση θα υλοποιηθεί μέσα από την πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων Webex που προτείνει το υπουργείο Παιδείας.  Θα ενημερωθείτε σύντομα για τις ώρες και τις τάξεις που θα πραγματοποιηθεί.

Παρακαλώ ενημερωθείτε για τους κανόνες που θα πρέπει να τηρούν οι μαθητές και για τις οδηγίες σύνδεσης μαθητή στην πλατφόρμα Webex.

Ενημερωτικό-Κανόνες σύνδεσης στη Webex : Ενημερωτικό_Κανόνες 

Οδηγίες σύνδεσης μαθητή στη webex : Οδηγός Μαθητή για τo webex

Το 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής προκηρύσσει μαθητικό καλλιτεχνικό διαγωνισμό, υπό τον γενικό τίτλο «Μένοντας σπίτι…», και καλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες μαθητές/τριες των Δημοτικών  Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας να υποβάλουν τα έργα τους μέχρι την Πέμπτη 30.04.2020.

Συγκεκριμένα:

  1. Για τον Καλλιτεχνικό – Εικαστικό Διαγωνισμό πατήστε εδώ

  2. Για τον Διαγωνισμό  Δημιουργικής Γραφής στην Αγγλική Γλώσσα πατήστε εδώ

  3. Λογοτεχνικός διαγωνισμός πατήστε εδώ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ  Ή/ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ  Ή ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ


Κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019), σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από το Ελληνικό Δημόσιο όπως εκπροσωπείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως υπεύθυνο επεξεργασίας. Τα προσωπικά σας δεδομένα (e-mail) αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τη σχολική μονάδα λόγω της ιδιότητά σας ως μαθητών ή/και γονέων ή κηδεμόνων και της σχέσης σας με το Ελληνικό Δημόσιο, είναι δε αναγκαία για την εκπλήρωση των σκοπών και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τις κείμενες διατάξεις, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της εκπαιδευτικής δραστηριότητας κατά την περίοδο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 και την απαγόρευση διδασκαλίας με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι μαθητές κατά τη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση κοινοποιούν σε συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής και διαδικτυακού χώρου, κατ’ επιλογήν τους, όνομα ή όνομα χρήστη, αποκλειστικά προκειμένου να καταστεί τεχνικά δυνατή η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της σχετικής πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων, και αποκλειστικά για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η ως άνω απαγόρευση, και εν συνεχεία θα διαγραφούν από τους εν λόγω παρόχους. Συστήνεται η σύνδεση των μαθητών μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) (και όχι μέσω εφαρμογής).

Έχετε δικαίωμα να λάβετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα, λήψης αντιγράφου αυτών, διόρθωσης ανακριβειών, συμπλήρωσης ελλιπών προσωπικών δεδομένων, διαγραφής προσωπικών δεδομένων, διακοπής της επεξεργασίας τους, λήψης τους σε δομημένη, κοινώς χρησιμοποιούμενη και αναγνωρίσιμη από μηχανήματα μορφή, διαβίβασής τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, χωρίς αντίρρηση από το Ελληνικό Δημόσιο, διαβίβασής τους από το Ελληνικό Δημόσιο σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικά εφικτό, υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αντίταξης ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία τους για σκοπούς εμπορικής προώθησης.

Για οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από το Ελληνικό Δημόσιο ή/και τα σχετικά δικαιώματά σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας (e-mail επικοινωνίας cst@minedu.gov.gr).

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιεί από τη Δευτέρα 30/3/2020 και τον τρίτο άξονα του σχεδιασμού του για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την Εκπαιδευτική Τηλεόραση, προκειμένου να διατηρηθεί η επαφή των μαθητών/τριών με το μαθησιακό περιβάλλον και την εκπαιδευτική διαδικασία, μετά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, απευθυνόμενη
πρωτίστως σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα της εκπομπής «Μαθαίνουμε στο σπίτι» αναρτάται καθημερινά στις διευθύνσεις:

 –  www.edutv.gr
–   https://blogs.sch.gr/dertv/
–  https://webtv.ert.gr/programma-ert2/

Δείτε εδώ την σχετική ενημέρωση για τα Μαθήματα_Εκπαιδευτική-Τηλεόραση

Ενημερωθείτε για τη διαδικασία υλοποίησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σύμφωνα με οδηγίες που έχει αποστείλει το Υπουργείο Παιδείας πατώντας εδώ στο ενημερωτικό σημείωμα

Δείτε επίσης την Εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ για την «Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο» εδώ Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας απέστειλε στα σχολεία έγγραφο με σύντομες οδηγίες που αναφέρονται στην παραμονή των παιδιών στο σπίτι. Το  έγγραφο μπορείτε να το δείτε εδώ (ΕΟΔΥ Οδηγίες)  

Αναστολή λειτουργίας του σχολείου μας από αύριο 11/03/2020 έως και 24/03/2020.