Παρασκευή 29 Μαρτίου – Πραγματοποίηση της δράσης : «Χρώματα κι αρώματα»    

Σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, ήταν μια αλλιώτικη μέρα για το σχολείο μας και ιδιαίτερα για τα παιδιά της Γ1 & Γ2 Τάξης. Συμμετείχαν με βιωματικό τρόπο σε μια πολύ σημαντική περιβαλλοντική δράση, φυτεύοντας στην αυλή του σχολείου μας αρωματικά φυτά!

Ήταν 11.00 η ώρα όταν ο αγαπητός μας κ. Ηλίας Τραυλός, καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και γονέας μαθήτριας της τάξης μας ήρθε ορεξάτος και με όλα τα απαραίτητα εργαλεία και τα φυτά. Μαζί με τις δασκάλες μας κ. Μυρσίνη και κ. Χριστίνα μαζευτήκαμε στο κιόσκι  και καθίσαμε στην σκιά του. Πέρυσι τέτοια εποχή είχε ξανάρθει! Μας είχε φέρει σπόρους , τους ψυτέψαμε σε γλάστρες, τους φροντίσαμε στην τάξη και πήραμε στην συνέχεια τα φυτά στα σπίτια μας. Φέτος θα φυτεύαμε αρωματικά φυτά!

Μας μίλησε στην αρχή για αυτά. Για τα χαρακτηριστικά τους, το άρωμά τους και την χρήση τους. Στη συνέχεια έσκαψε με πολύ κόπο το ξερό, σκληρό και πατημένο χώμα. Τον βοήθησε κι ένας άλλος γονέας, μαθητή της τάξης μας, ο κ. Ιωάννου. Άνοιξαν δυο σακιά φρέσκο χώμα και το έριξαν.  Όλα τα παιδιά με τις οδηγίες του κ. Ηλία και φορώντας γάντια συμμετείχαν στο φύτεμα. Αμέσως μετά πήραμε τα ποτιστήρια και τους ρίξαμε μπόλικο νερό!

Κατόπιν βάλαμε ταμπελίτσες και γράψαμε πάνω τους με ειδικό μαρκαδόρο το όνομα του κάθε αρωματικού φυτού: βασιλικό, λεβάντα, ματζουράνα, δυόσμο, ρίγανη, φασκόμηλο, αμπερόριζα, λεμονόχορτο, δενδρολίβανο, μέντα και  θυμάρι.

 Έπειτα οριοθετήσαμε το παρτέρι μας  με ειδικά ξυλάκια και του βάλαμε και ένα προστατευτικό. Ήρθε και παρακολούθησε την δράση μας και ο Δ/ντής του σχολείου μας, κ. Γιώργος. Στη συνέχεια ήρθαν και καμάρωσαν το παρτέρι μας με τα αρωματικά φυτά τα παιδιά της  Α΄και Β’ τάξης, καθώς και μεμονωμένα παιδιά άλλων τάξεων. Ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ σήμερα! Αυτά που κάναμε, μας άρεσαν πολύ! Σε κάθε διάλειμμα θα ερχόμαστε να τα βλέπουμε. Θα τα φροντίζουμε, θα τα ποτίζουμε! Τώρα το σχολείο μας έγινε ακόμα πιο όμορφο !!!

Ευχαριστούμε πάρα-πάρα πολύ τον κ. Ηλία Τραυλό και τον κ. Ιωάννου, που τον βοήθησε. Κι όλα τα παιδιά αναρωτιόμαστε: άραγε του χρόνου-με το καλό-τι όμορφη έκπληξη θα περιέχει η περιβαλλοντική δράση μας;

Μάρτιος 2024 – Συμμετοχή της  ΣΤ’  τάξης στη γιορτή της 25ης Μαρτίου

Την Παρασκευή το σχολείο μας τίμησε την εθνική μας επέτειο με τη γιορτή της Στ’ τάξης. Οι μαθητές των δύο τμημάτων μάς θύμισαν σημαντικά γεγονότα της επανάστασης ζωντανεύοντας ήρωες του 21, μας συγκίνησαν αναπαριστώντας στιγμές αυτοθυσίας, αλλά και μας διασκέδασαν με χορούς και τραγούδια . Σ’ αυτήν την προσπάθεια συνέβαλαν, εκτός από τις δασκάλες των τμημάτων , η μουσικός και οι γυμνάστριες του σχολείου.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τη γιορτή μας.

Φεβρουάριος  2024 –  » Χελιδονίσματα » – Τα κάλαντα του Μάρτη  

Οι μαθητές της Γ’ Τάξης αφού έφτιαξαν τις χελιδόνες τους επισκέφθηκαν τις υπόλοιπες τάξεις και είπαν τα κάλαντα του Μάρτη (χελιδονίσματα) στους συμμαθητές τους.

   

Ακολουθεί βίντεο. Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα.   

https://grafis.sch.gr/index.php/s/vpribY1ew46OzRs

2024 - Νέες Εικαστικές Δημιουργίες των μαθητών μας

Τα παιδιά του ΣΤ2 σε στιγμές δημιουργίας

Stencils (Στένσιλς) με τα αρχικά των ονομάτων των παιδιών

Κι άλλα Στένσιλς από τα παιδιά του ΣΤ2

Δασκάλα Εικαστικών: Ιωάννα Δασκαλάκου ΠΕ08

Φεβρουάριος  2024 – Επίσκεψη του συγγραφέα Κώστα Πούλο στο σχολείο μας

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου  μας επισκέφτηκε ο συγγραφέας Κώστας Πούλος και μας παρουσιασε το νεο του βιβλίο» Το αίνιγμα της Σφίγγας». Οι μαθητές της Γ και Δ’ τάξης ταξίδεψαν στο μαγικό κόσμο των βιβλίων του με τα μυθικά τέρατα της αρχαιότητας και τη συνοδεία πολλών τραγουδιών.

Ευχαριστούμε ιδαίτερα τον συγγραφέα για την τιμή που μας έκανε να ταξιδέψει τους μικρούς μας μαθητές σε ένα μαγικό κόσμο

    

     

2024 – Εικαστικές Δημιουργίες από τους μαθητές μας

Συλλογική εργασία του Δ2 στα εικαστικά με τίτλο: » Η πόλη μου«. (1μΧ1μ, κολάζ και τέμπερες). 

Συλλογική εργασία Δ1 με τίτλο: » Η παρέα του Δ1» (1μΧ1,40μ, κολάζ τέμπερες, μαρκαδόροι).

Συλλογική εργασία του Γ2 με τίτλο: «Στο βυθό της θάλασσας» (1μΧ1μ, κολάζ, τέμπερες, μαρκαδόροι).

Συλλογική εργασία Α τάξης με τίτλο: «Λουλούδια» (1μΧ1,30μ κολάζ, τέμπερες, μαρκαδόροι)

Συλλογική εργασία Β τάξης με τίτλο: «Καράβια» (κολάζ, τέμπερες, μαρκαδόροι).

Δασκάλα εικαστικών: Ιωάννα Δασκαλάκου ΠΕ08

Ιανουάριος 2024 – Συμμετοχή μαθητών της Ε΄τάξης στην 4η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα 

Οι μαθητές της Ε’ τάξης του σχολείου μας που κάνουν γαλλικά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην 4η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα και να  παρακολουθησουν την εξαιρετικα ενδιαφερουσα συνεντευξη του Ελληνα Παραολυμπιονικη Γιαννη Κωστακη (παραολυμπιακη κολυμβηση) στα ελληνικα και στα γαλλικα, σε ζωντανη συνδεση zoom μαζι με αλλους 18.000 μαθητες απο ολη την Ελλαδα και τη Γαλλια! Ευχαριστουμε INSTITUT FRANÇAIS , Mme Ysabelle Mabire , Mme V éronique Bruez, M. Nicolas Eybalin !

06 Φεβρουαρίου 2024 -Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Safer Internet Day (SID) 2024

Αποτελέσματα εικόνων για sid 2024

Ποια είναι η σωστή και «κουλ» συμπεριφορά στο διαδίκτυο; Τι σημαίνει δίνω τη «συναίνεσή» μου για να γίνει κάτι; Ποια η σημασία της υιοθέτησης καλών πρακτικλων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ;   Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024 οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν το webinar του SaferInternet4Kids στο οποίο συμμετείχαν κι άλλα 250+ σχολεία από όλη την Ελλάδα και ενημερώθηκαν για την σωστή συμπεριφορά στο διαδίκτυο  και πως μπορούμε να προστατευτούμε στο διαδίκτυο. 

Ιανουάριος 2024 – Επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη 

Τον Ιανουάριο η Ε’ και η Στ’ τάξη επισκέφτηκαν την Εθνική Πινακοθήκη όπου γνώρισαν τους Έλληνες ζωγράφους του 19ου αιώνα, θαύμασαν τα έργα τους και ανακάλυψαν τις τεχνοτροπίες αυτής της περιόδου.

Δεκέμβριος 2023 – Χριστουγεννιάτικη γιορτή από την Β’ Τάξη 

Την Παρασκευή, 22/12/2023 οι μαθητές της Β΄ τάξης παρουσίασαν με μεγάλη χαρά την χριστουγεννιάτικη γιορτή που είχαν ετοιμάσει.

Ντυμένοι ξωτικά, ταρανδάκια και καλικάντζαροι τραγούδησαν, έπαιξαν και χόρεψαν, χαρίζοντας όμορφες χριστουγεννιάτικες στιγμές στο σχολείο και στους γονείς τους.

Στη χορωδία συμμετείχαν και οι μαθητές της Γ΄ τάξης, που ομόρφυναν με τις φωνές τους τα τραγούδια της γιορτής.

Μετά το τέλος της γιορτής οι μαθητές της Β΄ τάξης είπαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα σε όλες τις τάξεις του σχολείου μας και τους ευχήθηκαν ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Oι μαθητές της Β΄ τάξης είπαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα σε όλες τις τάξεις του σχολείου μας και τους ευχήθηκαν ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Δεκέμβριος 2023 – Συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα «Make a Wish»  – Kάνε μια ευχή Ελλάδος. 

Για 2η συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας μαζί με την υπεύθυνη του προγράμματος την κα Βελμάχου Μαίρη φώτισαν τον ουρανό με τα αστέρια της Ευχής. Οι μαθητές μας ενίσχυσαν τον αγώνα των παιδιών με σοβαρές ασθένειες δίνοντάς τους χαρά, δύναμη και ελπίδα. Είναι υπέροχο να βλέπουμε τα παιδιά μας να συμμετέχουν με τόση θέρμη στο “ Make a Wish” και να εκπληρώνουν τα όνειρα των παιδιών της Ευχής. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα παιδιά του Στ1 και του Στ2, με την ελπίδα ότι στο γυμνάσιο θα συνεχίσουν την προσφορά και θα προάγουν την έννοια του εθελοντισμού.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός:  Βελμάχου Μαίρη (Υποδιευθύντρια)  

Δεκέμβριος 2023 – Συλλογή ειδών  Α’ ανάγκης και τροφίμων για το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι του » Άλλου ανθρώπου» .
 

Στα πλαίσια της αλληλεγγύης, κοινωνικής συναίσθησης  και αγάπης οι μαθητές του σχολείου  ανέλαβε την συλλογή ειδών α’ ανάγκης και τροφίμων για την κοινωνική κουζίνα “Ο άλλος άνθρωπος”.  Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την ανταπόκριση στο κοινωνικό αυτό κάλεσμα. 

Δεκέμβριος  2023 – Συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας σε εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο της Άλκης Ζέης.  

Στις  15 Δεκεμβρίου, ημέρα γενεθλίων της Άλκη Ζέη, το σχολείο μας τίμησε, μαζί με άλλα δημοτικά και γυμνάσια της Ελλάδας, την αγαπημένη συγγραφέα, παρακολουθώντας διαδικτυακά την παρουσίαση της ζωής και του έργου της από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Έτσι οι μαθητές της Δ’ , Ε’ και Στ’ τάξης μετά από μια αναζήτηση των βιβλίων της στη σχολική μας βιβλιοθήκη , συνδέθηκαν με τον εκδοτικό οίκο, έμαθαν πολλές πληροφορίες για τη ζωή της Άλκη Ζέη από τη συγγραφέα Μαρίζα Ντεκάστρο η οποία γνώριζε τη Ζέη προσωπικά και έθεσαν τα δικά τους ερωτήματα.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μαυρίγιαννη Ειρήνη  

Noέμβριος  2023 – Συμμετοχή της  Ε’ Τάξης στη γιορτή του Πολυτεχνείου 

Την Παρασκευή 17/11/23 οι μαθητές της Ε’ τάξης του σχολείου μας παρουσίασαν την γιορτή του Πολυτεχνείου, που ήταν αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την εξέγερση  των φοιτητών το 1973.

Οι μαθητές μας ανέβασαν το θεατρικό έργο «Εμένα με νοιάζει» για να θυμίσουν  στους μεγάλους και να διδάξουν στους μικρούς την πρόσφατη ιστορία της χώρας μας.

      » Το 1967 μια συνηθισμένη οικογένεια , ο κύριος Βαγγέλης και η κυρία Αφροδίτη έπαιζαν χαρτιά με τους φίλους τους και συζητούσαν για τη δημοκρατία .Τον κύριο Βαγγέλη δεν τον ένοιαζε για τίποτα, παρά μόνο για τον εαυτό του και τα δικά του παιδιά, ακόμη και όταν το ζευγάρι έμαθε πως η δημοκρατία είχε πέσει και ήρθε δικτατορία  ….  »  

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της γιορτής:

Ε: Κουλιούδη Μαρία 
Μουσική:Παπαδόγιαννη Μάρθα

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τη γιορτή μας.

Οκτώβριος 2023 – Συμμετοχή της Δ’ Τάξης στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου  

Την Παρασκευή 27/10/23 οι μαθητές της Δ’ τάξης του σχολείου μας παρουσίασαν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη και συγκινητική γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Χάρηκαν πολύ που παρουσίασαν τη δουλειά τους και φώναξαν δυνατά:

Πότε πια πόλεμος!!
Ειρήνη, Ειρήνη, Ειρήνη!!

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της γιορτής:

Δ1:Ματζανά Ελένη
Δ2:Σαλούστρου Χαρά
Μουσική:Παπαδόγιαννη Μάρθα

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τη γιορτή μας.

Οκτώβριος 2023 – Συμμετοχή της Γ ‘ Τάξης στη Γιορτή της Κολοκύθας (Halloween) 

Οι μαθητές του Γ1 παρουσίασαν μια μικρή θεατρικο-κινητική παράσταση στο μάθημα της γυμναστικής με αφορμή  την γιορτή της κολοκύθας και των μεταμφιέσεων (Halloween).

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Κοκκίνου Λία (Γυμνάστρια) και Γωγή Μυρσίνη (Δασκάλα του Γ1).

Οκτώβριος 2023 – Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα – EU Code Week

Ήρθε ο Οκτώβριος και ανανεώνουμε το ραντεβού μας με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα – EU Code Week. Το φετινό θέμα μας αφορά την «Παγκόσμια Ημέρα Ζώων» που γιορτάσαμε στις 4 Οκτωβρίου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τμημάτων του σχολείου θα ασχοληθούν με διασκεδαστικές αλγοριθμικές, προγραμματιστικές και ρομποτικές δραστηριότητες, προκλήσεις και παιχνίδια με αντικείμενο τα ζώα. 
 
Βασικός στόχος είναι τα παιδιά να καλλιεργήσουν γνώσεις και δεξιότητες υπολογιστικής σκέψης, προγραμματισμού και κωδικοποίησης, να διερευνήσουν και να επιλύσουν προκλήσεις και γρίφους με τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή αλλά και χωρίς (unplugged), να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τα ζώα, να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους και να διασκεδάσουν. 

«Let’s code with animals!»

 
Στη Συμμαχία μας συμμετέχουν τα ακόλουθα Σχολεία:
 • 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού
 • Δημοτικό Σχολείου Αγναντερού Καρδίτσας
 • 11ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης
 • 4ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας
 • 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού
 • 3ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου
 • 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου
 • 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου
 • 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών
 • 18ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών
 • 23ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών
Όποια σχολεία το επιθυμούν μπορούν να συνδεθούν στη Συμμαχία μας με τον κωδικό:
 

Η ιστοσελίδα της Εκδήλωσης είναι: 

 
Οι δραστηριότητες, τα Φύλλα Εργασίας αλλά και πολυμεσικό υλικό από την υλοποίησή τους είναι διαθέσιμο στο Padlet: