Ιούνιος 2023 – Αποχαιρετιστήρια Γιορτή της ΣΤ’ Τάξης  

Η Στ τάξη αποχαιρέτησε το δημοτικό σχολείο με μια χαρούμενη γιορτή γεμάτη χιούμορ, συναισθήματα και μουσική. Οι μαθητές των τμημάτων μαζί με τις δασκάλες τους ,  Αγάπη Κλειδοπούλου και  Ειρήνη Μαυρίγιαννη, τη μουσικό του σχολείου Μάρθα Παπαδόγιαννη-Κουραντή , αλλά και την πολύτιμη συμβολή της δασκάλας της Ε’ τάξης, Σοφίας Δημητρακάκη,  εξέφρασαν τα συναισθήματά τους για τη μετάβαση στη νέα σχολική βαθμίδα, αλλά και τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους για το μέλλον, μέσα από αναδρομές στα πρώτα σχολικά χρόνια, με χιουμοριστικά δρώμενα και αγαπημένους ελληνικούς σκοπούς, αλλά και ξένα τραγούδια, με την καθοδήγηση των καθηγητών  της αγγλικής, γαλλικής και γερμανικής γλώσσας του σχολείου μας.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 11ου δημοτικού τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στην σχολική τους διαδρομή, με πολλές επιτυχίες, όμορφες εμπειρίες και αληθινές φιλίες.

Ιούνιος 2023  – Δράσεις κοινωνικής συναίσθησης και ευθύνης

Στα πλαίσια του εργαστηρίου κοινωνικής συναίσθησης και ευθύνηςη ομάδα δράσης του Β1 ανέλαβε την συλλογή ειδών α’ ανάγκης και τροφίμων για την κοινωνική κουζίνα “Ο άλλος άνθρωπος”.

…..  Ο   “άλλος άνθρωπος μπορεί να είσαι εσύ”  

ήρθε στην τάξη μας και τραγουδήσαμε όλοι μαζί, 

      

 
με χέρια ενωμένα σαν γροθιά
 
       
 
«Υπάρχουν χέρια που φυτεύουν ένα δέντρο…
 
   
 
    

Μάϊος 2023  – Συμμετοχή των μαθητών μας στην εκπομπή Λάχανα και Χάχανα

Για τα πλαίσια της εκπομπής Λάχανα και Χάχανα : κλικ στην λαχανοχαχανοχώρα, τα παιδιά των α, β και γ τάξεων του σχολείου μας θα ζωντανέψουν με τις ζωγραφιές τους διαφορετικά τραγούδια. Τα βίντεο κλιπς που θα δημιουργηθούν, θα μεταδοθούν το φθινόπωρο! Μείνετε συντονισμένοι!

Μια μικρή γεύση από τη δουλειά μας ….

Ήταν κάτι κότες που λέτε,  κότες παλαβές!! 

 που μπορεί να έγιναν σούπα με κρεμμύδια..
 
Το φθινόπωρο θα μάθετε και άλλα πολλά γι’ αυτές τις άγριες όρνιθες που νίκησε ο Ηρακλής, στην εκπομπή “Λάχανα και χάχανα”.
 
  
Και με την φαντασία μας απεικονίσαμε το τραγούδι “Σχολικό Πάρτυ” 
από τους δημιουργούς των εκπομπών “Λάχανα και χάχανα” (https://www.youtube.com/watch?v=Xngy5kAhgxc)
 
Θα απολαύσετε όλες μας τις δημιουργίες στην εκπομπή το φθινόπωρο!
   

Ιούνιος 2023  – Δράσεις για το τέλος της Σχολικής Χρονιάς  

Αποχαιρετισμός και ευχές για καλό καλοκαίρι από την Ε’ Τάξη

Οι μαθητές της Ε1 & Ε2 τάξης κάνουν τον δικό τους απολογισμό για τη φετινή χρονιά και σας εύχονται καλό καλοκαίρι με ένα τραγούδι που προετοίμασαν με τις δασκάλες τους κ. Μαρία-κ. Σοφία και τη μουσικό κ. Μάρθα.

Παρασκευή 26/5/2023 – Παρουσίαση Βιβλίου 

Την Παρασκευή 26/5/2023 και στα πλαίσια του μαθήματος Φυσικής Αγωγής, Περιβάλλον κ Υγεία, ο μικρός μαθητής της Α τάξης Β.Λ. παρουσίασε στους συμμαθητές του το βιβλίο  » Η Γη μας». Περιέγραψε με εμπνευσμένο τρόπο το βιβλίο και μετέφερε τις γνώσεις του, την αγάπη και την ευαισθησία του για το περιβάλλον, αγγίζοντας τις καρδιές όλων μας. Στος τέλος απάντησε στις εύστοχες ερωτήσεις των συμμαθητών του ενθουσιάζοντας το κοινό του και τους δασκάλους του.  Εύγε στο μαθητή μας Β.Λ. και σε όλα τα πρωτάκια μας!

Υπ. Εκπαίδευτικός : Κοκκίνου Ε. ( ΠΕ11 – Φυσκής Αγωγής)

26-04-2023  Συμμετοχή στο 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψη «Alan Turing» στα πλαίσια του Μαθήματος της Πληροφορικής.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Τμημάτων ΣΤ1 και ΣΤ2 μαζί με 2 δύο ομάδες μαθητών της Ε’ τάξης συμμετείχαν στον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης «Alan Turing» που διοργανώθηκε από το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας.

Τα παιδιά προσπάθησαν να λύσουν γρίφους στο Quizizz, με σκοπό την καλλιέργεια ικανοτήτων μαθηματικής λογικής και υπολογιστικής σκέψης, καθώς και την ανάπτυξη της συνεργασίας στο πλαίσιο της ομάδας
 
Από το Σχολείο μας συμμετείχαν 9 ομάδες:
  • 1η Ομάδα (Χ. Ν., Κ. Θ., Χ.  Λ.)
  • 2η Ομάδα ( Ν. Θ., Σ. Γ., Α. Μ.)
  • 3η Ομάδα ( Δ. Κ., Γ. Κ., Γ. Τ.)
  • 4η Ομάδα_Μαθηματικά (Γ. Σ., Π. Κ., Μ. Ν.)
  • 5η Ομάδα (Ά. Ο., Τ.Τ., Σ. Τ.)
  • 6η Ομάδα (Β. Ν., Φ. Χ., Κ. Ν.)
  • 7η Ομάδα (Ε. Μ., Τ. Σ., )
  • 8η Ομάδα (Σ. Μ., Ά-Μ. Ν., Α. Π.)
  • 9η Ομάδα ( Η. Μ., Χ. Κ., Α. Μ. )

σε σύνολο περίπου 250 ομάδων από όλη την Ελλάδα. 

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα για τη συμμετοχή τους. 

Συγχαρητήρα και στην 4η Ομάδα-Μαθηματικά για την υψηλότερη επίδοση στα πλαίσια του σχολείου μας. 

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό στον παρακάτων σύνδεσμοΜαθητικός Διαγωνισμός «Alan Turing» – Μαθηματικής λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης (sch.gr)
 
Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί:
Κυροδήμου Ε. (Πληροφορικός ΠΕ86)
Μαυρίγιαννη Ε. (Δασκάλα ΠΕ70)
Δημητρακάκη Σ. (Δασκάλα ΠΕ70) 

30-03-2023   Το Ηλιακό μας Λεωφορείο  

Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας της Γ’ Τάξης και συγκεκριμένα της ενότητας : «Άνθρωποι και μηχανές ,» μελετήσαμε το περιβάλλον και γνωρίσαμε το «Ηλιακό λεωφορείο» μέσα από το τραγούδι του δίσκου της Λιλιπούπολης (ερμηνεία: Σαβίνα Γιαννάτου και στιχουργός : Μαριανίνα Κριεζή.

Φανταστήκαμε ,συνεργαστηκαμε και φτιάξαμε το δικό μας Ηλιακό λεωφορείο με την ευχή να ζήσουμε σ’ έναν πιο όμορφο κόσμο!!

Γεμάτο γέλια, μουσικές, λουλούδια και χαρά!!

Από του μαθητές και τις μαθήτριες του Γ2 !!!  

Ήταν κάποτε μια μικρή, ονειρεμένη πολιτεία, η Λιλιπούπολη,που στους δρόμους της ταξίδευε ένα αλλιώτικο λεωφορείο

Ακούστε και το τραγούδι του Ηλιακού Λεωφορείου

07-03-2023  Δράση για τη σπορά-φύτεμα-φροντίδα των φυτών 

Την Τρίτη 7 Μαρτίου στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος, ενότητα  «Φυτά « επισκέφτηκε το σχολείο μας και συγκεκριμένα την Β’ τάξη ο κ.Ηλίας Τραυλός, καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τη σπορά-φύτεμα-φροντίδα των φυτών.

Μας έφερε γλάστρες, χώμα,σπόρους για κάθε παιδί.
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν. Τις γλάστρες τις έχουμε στην τάξη και θα τις φροντίζουν οι μαθητές.

Κάναμε ημερολόγιο όπου σημειώνουμε τις παρατηρήσεις και τις δράσεις πάνω στα Φυτά μας.
Ευχαριστούμε πολύ τον κ.Τραυλό.

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το βίντεο από τη δράση μας  …  

07-02-2023 Εκδήλωση για την ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day (SID) 2023)

sid1

Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα; Πρέπει να αναδημοσιεύουμε οτιδήποτε μας κάνει εντύπωση; Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023 μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του σχολείου μας θα ενημερωθούν για την παραπληροφόρηση και πως μπορούμε να προστατευτούμε στο διαδίκτυο μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση.

Τα παιδιά της  ΣΤ τάξης  του 11ου Δημοτικού Σχολείου  θα συμμετέχουν στην διαδικτυακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7/2/2023 και ώρα 10:00-11:00. Θα δοθούν και έπαινοι στους μαθητές.

Δεκέμβριος 2022

Το σχολείο μας φόρεσε τα γιορτινά του! Οι τάξεις στολίστηκαν από τους μαθητές μας περιμένοντας τις γιορτές.