Το Σχολείο Μας

Το 11ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης ιδρύθηκε το 1978. Στεγάζεται σε ιδιόκτητο διδακτήριο, το οποίο χτίστηκε το 1984. Βρίσκεται στην Αργυρούπολη Ανήκει στην Δ΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας….


«Από την Αργυρούπολη του Πόντου στην Αργυρούπολη της Αττικής …»

ένα οδοιπορικό από τους μαθητές του 11ου Δ.Σ. Αργυρούπολης

            Τα παιδιά πραγματοποίησαν το δικό τους οδοιπορικό από την «πόλη του ασημιού» την Γκιουμούζ χανέ (Αργυρούπολη) του Πόντου στην σύγχρονη πόλη της Αργυρούπολης στα νότια προάστια της Αττικής αναζητώντας τις ρίζες των προγόνων τους και σχεδιάζοντας το δικό τους πολιτιστικό μέλλον.

Διάλογοι μεταξύ παιδιών για τις συνθήκες που επικρατούσαν στον Εύξεινο Πόντο τον 17ο αιώνα, την ευημερία και την άνθηση των πόλεων της περιοχής αυτής  μέχρι την μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή πληθυσμών.

Μάθαμε για τους πρώτους πρόσφυγες στη Αργυρούπολη Αττικής, τις  δυσκολίες τους, τα έθιμα που έφεραν από την πατρίδα τους τα οποία συνεχίζουν με ευλάβεια και στη νέα τους πατρίδα, είναι μερικά από τα θέματα που θα  διαπραγματευτούν οι διάλογοι του σεναρίου μας….

Ελάτε να γνωρίσετε τον Κλήμη τον Πόντιο συμμαθητή μας που μας ταξιδεύει στην πόλη του Ασημιού (Γκιουμούζ Χανέ) μέσα από το προγραμματιστικό εργαλείο Alice.

 

Ομάδα Μαθητών της ΣΤ’ Τάξης :

ΚΑΣΕΛΟΥΡΗΣΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΟΥΒΕΛΑΣΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΛΟΥΤΣΙΑΥΣΑΡΕ
ΜΑΝΩΛΑΡΟΥΑΘΗΝΑ
ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΟΜΗΤΟΠΟΥΛΟΥΧΡΙΣΤΙΝΑ

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός : Κυροδήμου Έφη – ΠΕ86 – Πληροφορικής

Φωτογραφικό υλικό από την παρουσίαση του προγράμματός μας  “Introduce my City ” στην εκδήλωση που υλοποίησε το Τμήμα Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών, του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης στις 30 Μαρτίου 2019 στο Ίδρυμα Ευγενίδου. 

Σύνδεσμος του προγρτάμματος ΕΔΩ