18-02-2024  Σημαντική διάκριση και βράβευση μαθητών μας 

Την Κυριακή 18-2-2024 και ώρα 7.30 μ.μ.  στο θέατρο » Μίκης Θεοδωράκης»  πραγματοποιήθηκε  η βράβευση μαθητών του σχολείου μας λόγω της επίδοσης τους στο 7ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα CHEERLEADING (Ο.Α.ΚΑ)

Οι μαθητές που διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν είναι:  

Κατηγορία – Τμήμα : PRIMARY LEVEL 2 (ΧΡΥΣΟ)

  1. Φάκαλου Βαλέρια 
  2. Ήλια Ελισάβετ
  3. Κούβελα Αναστασία
  4. Γρηγοράκου Άννυ
  5. Γκατζέλη Χριστίνα
Κατηγορία – Τμήμα : MINI LEVEL 2 (ΧΡΥΣΟ)
 
  1. Γκατζέλη Αναστασία
  2. Ήλια Νεφέλη

Πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριές μας. Πάντα επιτυχίες !!!

  

  

    

Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το eTwinning Έργο «Toyland: a STEAM journey in time!!  # STEM3 «

Μετά την Εθνική Ετικέτα Ποιότητα για το eTwinning Έργο «Toyland: a STEAM journey in time #STEM3» μας δόθηκε και το Ευρωπαϊκό βραβείο για την ποιότητα και το περιεχόμενο του έργου μας ως ανταμοιβή στις εξαιρετικές προσπάθειες και εργασίες των μαθητών μας …  

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το eTwinning Έργο «Toyland: a STEAM journey in time!!  # STEM3 «

 
Απονομή Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας για το eTwinning Έργο «Toyland: a STEAM journey in time #STEM3» που υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2022-2023 από τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ Τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης, στο πλαίσιο του μαθήματος «Πληροφορική».
 
Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου που συμμετείχαν στο Έργο, το οποίο στόχευε στη διερεύνηση της ιστορίας των παιχνιδιών και τη συνειδητοποίηση της σημασίας τους στη ζωή μας, στην εφαρμογή προσεγγίσεων STEAM & Learning by Doing, στην καλλιέργεια δεξιοτήτων 21ου αιώνα, στην εξάσκηση δεξιοτήτων ΤΠΕ/αγγλικών και στη χρήση Ρομποτικής, εργαλείων Web 2.0 και 3D Μοντελοποίησης/Εκτύπωσης στη μαθησιακή διαδικασία.
 

Όλες οι δράσεις του Έργου παρουσιάζονται στο TwinSpace εδώ:

https://school-education.ec.europa.eu/en/etwinning/projects/toyland-steam-journey-time-stem3/twinspace

Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το eTwinning Έργο «eTwin-safety & Herit@ge at risk»

 
Απονομή Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας για το eTwinning Έργο «eTwin-safety & Herit@ge at risk» που υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2020-2021 από τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ Τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης, στο πλαίσιο του μαθήματος «Πληροφορική».
 
Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου που συμμετείχαν στο Έργο, στο οποίο χρησιμοποίησαν τη γκαλερί της Europeana με τον τίτλο «Κληρονομιά σε κίνδυνο» ως κύρια πηγή για να εργαστούν συλλογικά, προκειμένου να μάθουν για την απειλούμενη πολιτιστική κληρονομιά σε κάθε χώρα και τρόπους προστασίας και διατήρησής της. Η Europeana είναι μια πλατφόρμα με περισσότερα από 58.059.677 έργα τέχνης, τεχνουργήματα, βιβλία, ταινίες και μουσική από ευρωπαϊκά μουσεία, γκαλερί, βιβλιοθήκες και αρχεία. Τα πρόσφατα καταστροφικά γεγονότα στη Notre-Dame, σε όλη τη Συρία και τον Λίβανο μας υπενθυμίζουν ότι η πολιτιστική κληρονομιά βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο, τόσο σήμερα όσο και σε όλη την ιστορία.
 Όλες οι δράσεις του Έργου παρουσιάζονται στο εδώ:

 

Περιεχόμενο Καρτέλας

 Συμμετοχή του σχολείου μας στο Περιφερειακό  Διαγωνισμό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής

Για 2η χρονιά λειτούργησε ο Όμιλος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με μαθητές της ΣΤ’ τάξης,  ο οποίος μας εκπροσώπησε επάξια  στο περιφερειακό διαγωνισμό της Αττικής του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής της WRO Hellas που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 23 Φεβρουαρίου 2019, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο του Γαλατσίου. 
 

    

Το βίντεο με τα σχέδια της ομάδας μας για το πως τα νησιά μπορέσουν να γίνουν ενεργειακά αυτόνομα : https://youtu.be/jGKdvelhjNA

Η ομάδα μας : » Micro-Grid Team» συμμετείχε στην κατηγορία Open Δημοτικού : » Αρχιπέλαγος Αιγαίο : Η Τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά».

 Συγχαρητήρια στα παιδιά για την συμμετοχή, τον ενθουσιασμό και την ομαδική δουλειά που κάνανε σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας για το Διαγωνισμό .

 
 

 Το Σχολείο μας, υπερασπιστής των παιδιών …

Το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και της Unicef : » Σχολεία υπερασπιστές των παιδιών» κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017 και βραβεύτηκε με το Δίπλωμα » Υπερασπιστής των παιδιών»

 Συμμετοχή και διάκριση του σχολείου μας στο Περιφερειακό και στο Τελικό Διαγωνισμό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής

Τη χρονιά αυτή δημιουργήθηκε στο σχολείο μας ο Όμιλος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του σχολείου μας, με μαθητές της ΣΤ’ τάξης,  ο οποίος μας εκπροσώπησε αρχικά στο περιφερειακό διαγωνισμό της Αττικής και αφού προκρίθηκε συμμετείχε και στο Τελικό του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής της WRO Hellas που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 , στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου

Στον φετινό τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, συμμετείχαν 1.230 μαθητές σε 265 ομάδες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
 
Η ομάδα μας οι : «Robo Ice-Builders» παρουσίασαν τα σχέδιά τους για το πως θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ο εποικισμός στον Άρη.
 
Το βίντεο με τα σχέδιά μας για τον 3-διάστατο εκτυπωτή που θα χτίζει κατοικίες από πάγο : https://www.youtube.com/watch?v=Diqsx8HX82w&t=173s
 
Συγχαρητήρια στα παιδιά για την συμμετοχή τους και την πρόκριση στον τελικό του διαγωνισμού.

 

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικών Δημοτικού (β’ φάση) «Αριστοτέλης» 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για πανελλήνιος διαγωνισμός φυσικής αριστοτέλης

Το σχολείο μας συμμετείχε στο παραπάνω διαγωνισμό και διακρίθηκαν με βραβείο αριστείας οι παρακάτω μαθητές μας:

από την Ε’ Τάξη

  1. Ρήγας Παναγιώτης του Χρήστου και της Μαρίας
  2. Κασελούρης Ευάγγελος του Αργυρίου και της Χριστίνας

από την ΣΤ’ τάξη

  1. Κάσσα Βασιλεία του Πέτρου και της Μαρίας

5ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα «Παιδί και Κάπνισμα »

Στον παραπάνω διαγωνισμό η μαθήτρια : Δούκα Ελένη της ΣΤ’ τάξης απέσπασε το

2ο Βραβείο Δημοτικών σχολείων στο διαγωνισμό ζωγραφικής-σκίτσου με θέμα το «Παιδί και κάπνισμα» της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας», Μάιος 2017.

Δείτε το έργο της :