Ακολουθήστε το σύνδεσμο για την δανειστική βιβλιοθήκη μας  ΕΔΩ 

Ιούνιος 2024 – Απολογισμός της 1ης χρονιάς λειτουργίας της Βιβλιοθήκης μας

Η φετινή σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και η σχολική μας βιβλιοθήκη αποχαιρετά τους μικρούς της φίλους και ανανεώνει το ραντεβού μαζί τους για τον Σεπτέμβρη. Πάρα πολλοί μαθητές, απ’ όλες τις τάξεις ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της ,  την επισκέπτονταν τακτικά κατά τη διάρκεια της χρονιάς  και ανακάλυψαν  τους πολύτιμους θησαυρούς της!

Θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους μικρούς αναγνώστες για την αγάπη που έδειξαν για τα βιβλία. Για να επιβραβεύσουμε και να ενισχύσουμε την προθυμία των παιδιών για διάβασμα, η βιβλιοθήκη θα δωρίσει από ένα βιβλίο στον μαθητή του κάθε τμήματος που πέτυχε τους περισσότερους δανεισμούς μέσα στην σχολική χρονιά!

Όσα παιδιά δεν έχουν προλάβει να επιστρέψουν τα βιβλία που δανείστηκαν, τα διατηρούν σε καλή κατάσταση μέχρι τον Σεπτέμβρη και τα φέρνουν με την έναρξη της νέας χρονιάς , ώστε να πάρουν πάλι τη θέση τους στο ράφι της βιβλιοθήκης μας και να περιμένουν τους επόμενους φίλους  θα τα ξεφυλλίσουν και θα τα απολαύσουν.

Δεκέμβριος  2023 – Συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας σε εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο της Άλκης Ζέης.  

Στις  15 Δεκεμβρίου, ημέρα γενεθλίων της Άλκη Ζέη, το σχολείο μας τίμησε, μαζί με άλλα δημοτικά και γυμνάσια της Ελλάδας, την αγαπημένη συγγραφέα, παρακολουθώντας διαδικτυακά την παρουσίαση της ζωής και του έργου της από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Έτσι οι μαθητές της Δ’ , Ε’ και Στ’ τάξης μετά από μια αναζήτηση των βιβλίων της στη σχολική μας βιβλιοθήκη , συνδέθηκαν με τον εκδοτικό οίκο, έμαθαν πολλές πληροφορίες για τη ζωή της Άλκη Ζέη από τη συγγραφέα Μαρίζα Ντεκάστρο η οποία γνώριζε τη Ζέη προσωπικά και έθεσαν τα δικά τους ερωτήματα.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μαυρίγιαννη Ειρήνη  

07-12-2023  Η σχολική μας βιβλιοθήκη οργανώνει ένα Κυνήγι Θησαυρού  

Με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τη γέννηση των δυο αγαπημένων συγγραφέων η σχολική μας βιβλιοθήκη διοργανώνει ένα παιχνίδι αναζήτησης βιβλίων της Ζωρζ Σαρή και της Άλκης Ζέη που κρύβονται στα ράφια της.

Ανακάλυψε όσα περισσότερα βιβλία μπορείς και δανείσου όποιο βιβλίο σ’ εντυπωσιάζει για να ταξιδέψεις κι εσύ στον δικό τους κόσμο. Και όχι μόνο….                                                                                      Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες κάθε βιβλίου θα ανακαλύψεις κι ένα μυστικό για τη ζωή τους!

                            Σε περιμένουμε !!!  

20-11-2023  Η Σχολική δανειστική μας βιβλιοθήκη ανοίγει   

Σήμερα, 20 Νοεμβρίου, ημέρα  του Παιδιού , η σχολική μας βιβλιοθήκη είναι έτοιμη να υποδεχτεί όλους τους παλιούς και νέους της φίλους.

Πάρτε μια γεύση από τους τίτλους που φιλοξενεί με μια  περιήγηση με τους κωδικούς σας στην ψηφιακή μας πλατφόρμα και μετά ανακαλύψτε εκατοντάδες ακόμα βιβλία που κρύβει στα ράφια της με μια επίσκεψη στην ανανεωμένη μας αίθουσα.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, λοιπόν, σας περιμένουμε με τους δασκάλους σας να γνωρίσετε τη νέα μας γωνιά, να ξεφυλλίσετε και να περιεργαστείτε τα βιβλία που σας εντυπωσιάζουν, να διαβάσετε αν θέλετε κάποιες σελίδες τους και να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

Σας ευχόμαστε καλά ταξίδια  στον κόσμο της φαντασίας και της γνώσης!

Ο σύνδεσμος για την δανειστική βιβλιοθήκη μας: 

http://lib11dimargyroupoli.mysch.gr/    

10-10-2023 Σύνδεση με τις σχολικές βιβλιοθήκες του ΠΣΔ   myLib

Σύντομα το σχολείο μας θα συνδεθεί με την εφαρμογή διαχείρισης βιβλιοθήκης myLib που φιλοξενείται στο ΠΣΔ  και απευθύνεται σε όλες τις σχολικές μονάδες στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια εφαρμογή που διευκολύνει τη διαχείριση των βιβλίων, των δανεισμών και των μελών της βιβλιοθήκης.  

Ο σύνδεσμος για την δανειστική βιβλιοθήκη μας: 

http://lib11dimargyroupoli.mysch.gr/ 

Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα ….