Εκδηλώσεις του Σχολείου μας

Ιούνιος 2023 – Αποχαιρετιστήρια Γιορτή της ΣΤ’ Τάξης  

Η Στ τάξη αποχαιρέτησε το δημοτικό σχολείο με μια χαρούμενη γιορτή γεμάτη χιούμορ, συναισθήματα και μουσική. Οι μαθητές των τμημάτων μαζί με τις δασκάλες τους ,  Αγάπη Κλειδοπούλου και  Ειρήνη Μαυρίγιαννη, τη μουσικό του σχολείου Μάρθα Παπαδόγιαννη-Κουραντή , αλλά και την πολύτιμη συμβολή της δασκάλας της Ε’ τάξης, Σοφίας Δημητρακάκη,  εξέφρασαν τα συναισθήματά τους για τη μετάβαση στη νέα σχολική βαθμίδα, αλλά και τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους για το μέλλον, μέσα από αναδρομές στα πρώτα σχολικά χρόνια, με χιουμοριστικά δρώμενα και αγαπημένους ελληνικούς σκοπούς, αλλά και ξένα τραγούδια, με την καθοδήγηση των καθηγητών  της αγγλικής, γαλλικής και γερμανικής γλώσσας του σχολείου μας.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 11ου δημοτικού τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στην σχολική τους διαδρομή, με πολλές επιτυχίες, όμορφες εμπειρίες και αληθινές φιλίες.

 

Ιούνιος 2023 – Αποχαιρετισμός και ευχές για καλό καλοκαίρι από την Ε’ Τάξη

Οι μαθητές της Ε1 & Ε2 τάξης κάνουν τον δικό τους απολογισμό για τη φετινή χρονιά και σας εύχονται καλό καλοκαίρι με ένα τραγούδι που προετοίμασαν με τις δασκάλες τους κ. Μαρία-κ. Σοφία και τη μουσικό κ. Μάρθα.

Ιούνιος 2023 – Αποχαιρετισμός και ευχές από το Toyland

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης αποχαιρέτησαν τους συμμαθητές τους από τα 6 σχολεία συνεργασίας μέσα από το etwinning έργο μας «Toyland: A STEAM journey in time» με ευχές που ανάρτησαν στη πλατφόρμα με τα συναισθήματά και τις εμπειρίες τους.


Δέχτηκαν με ενθουσιασμό τα 3D δώρα που έστειλαν τα σχολεία συνεργασίας μας, ενώ ετοίμασαν 3D δωράκια για τις δασκάλες τους που τα επιμελήθηκαν με ιδιαίτερη χαρά. Τέλος, δέχτηκαν ως αποχαιρετιστήριο δώρο το 3D μπρελόκ που δημιούργησαν κατά της διάρκεια της χρονιάς μαζί με ένα κέρασμα και τις ευχές από τη δασκάλα της Πληροφορικής κα Έφη για καλή πρόοδο στο Γυμνάσιο.

       

             

                     

 

 

 

 

 

 

 

24-03-2023  Εορταστικές Εκδηλώσεις για την γιορτή της 25ης Μαρτίου

Στα πλαίσια των εορτασμών για την 25η Μαρτίου, ο μαθητής της Α΄  δημοτικού (Ν.Κ) παρουσίασε στους συμμαθητές του την παράσταση « Ο Καραγκιόζης και ο Αθανάσιος Διάκος ».

Το έργο πραγματευόταν τα σπουδαιότερα ιστορικά γεγονότα από τη γέννηση του Αθανάσιου Διάκου, δίνοντας έμφαση κυρίως στη σύλληψη του ήρωα από τον Ομέρ Βρυώνη και στο άδοξο τέλος του.

Ο μικρός καραγκιοζοπαίχτης, στο θέατρο σκιών που προετοίμασε και συντόνισε μόνος του αναπαρέστησε πλήθος ρόλων, αξιοποιώντας περίτεχνα τον χειροποίητο μπερντέ και τις χρωματιστές φιγούρες του , πολλές από τις  οποίες ήταν δικές του δημιουργίες.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί που είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν την απολαυστική παράσταση, χάρισαν το πιο ζεστό τους χειροκρότημα και ανανέωσαν το ραντεβού τους με τον μικρό καλλιτέχνη.

24-03-2023  Εορταστικές Εκδηλώσεις για την γιορτή της 25ης Μαρτίου

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε επετειακή γιορτή με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας. Τα παιδιά παρουσίασαν με εξαιρετικό  και μοναδικό τρόπο σκηνές από τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας για την Ελευθερία.

Οι μαθητές μας με τις δασκάλες τους (κα Μαυρίγιαννη Ειρήνη και κα Κλειδοπούλου Αγάπη) και τη μουσικό του σχολείου (κα Παπαδόγιαννη-Κουραντή Μάρθα) μας συγκίνησαν αλλά και μας διασκέδασαν με το ταλέντο τους  αναβιώνοντας :

  • αποσπάσματα από τη Θεατρική παράσταση : Το Μεγάλο μας Τσίρκο και
  • σκηνές αναπαράστασης του χορού του Ζαλόγγου, χιουμοριστικα σκετς με τη φιλική εταιρεία και τον Όθωνα με την Αμαλία ,καθώς κι ένα δρώμενο για την έξοδο του Μεσολογγίου. 

Τους ευχαριστούμε όλους για τις όμορφες , συγκινητικές και χιουμοριστικές στιγμές που μας χάρισαν …

07-03-2023  Δράση για τη σπορά-φύτεμα-φροντίδα των φυτών 

Την Τρίτη 7 Μαρτίου στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος, ενότητα  «Φυτά « επισκέφτηκε το σχολείο μας και συγκεκριμένα την Β’ τάξη ο κ.Ηλίας Τραυλός, καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τη σπορά-φύτεμα-φροντίδα των φυτών.

Μας έφερε γλάστρες, χώμα,σπόρους για κάθε παιδί.
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν. Τις γλάστρες τις έχουμε στην τάξη και θα τις φροντίζουν οι μαθητές.

Κάναμε ημερολόγιο όπου σημειώνουμε τις παρατηρήσεις και τις δράσεις πάνω στα Φυτά μας.
Ευχαριστούμε πολύ τον κ.Τραυλό. 

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το βίντεο από τη δράση μας  …  

24-02-2023 Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο σχολείο μας 

Με την ευκαιρία της Αποκριάς πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο χώρο του σχολείου μας μια όμορφη γιορτή με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.  

Φορέσαμε τις όμορφες στολές μας και το καλύτερο χαμόγελό μας και χορέψαμε σε αποκριάτικους ρυθμούς. Μικροί και μεγάλοι θυμηθήκαμε το παραδοσιακό αποκριάτικο έθιμο : Το Γαϊτανάκι.

Τα παιδιά χόρεψαν γύρω από έναν υψηλό ιστό που τον κρατούσε ο υποδιευθυντής μας (ο κύριος Γιώργος)  και έπλεξαν το γαϊτανάκι με τις πολύχρωμες  κορδέλες του.

Το γαϊτανάκι είναι ένα από τα λίγα έθιμα που διατηρούνται αυτούσια στις μέρες μας. Το γαϊτανάκι ήρθε στην Ελλάδα από τοgaitanakiν Πόντο και τη Μικρά Ασία.  Το γαϊτανάκι χρειάζεται δεκατρείς χορευτές.. Οι χορευτές σχηματίζουν έξι ζευγάρια και χορεύουν αντικριστά. Οι κορδέλες μπλέκονται και σχηματίζουν ένα ωραίο σχέδιο. Αφού έρθουν κοντά, τότε χορεύουν αντίθετα, το γαϊτανάκι ξεμπλέκεται και ο χορός τελειώνει.

Συμβολισμός

Ο κυκλικός χορός υποδηλώνει τον κύκλο της ζωής. Από τη ζωή στο θάνατο, από τη λύπη στη χαρά και από το χειμώνα στην άνοιξη

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε εικόνες και βίντεο από τη γιορτή μας …  

Με την ευκαιρία της Αποκριάς οργανώθηκε στο σχολείο μας σχετική εκδήλωση την Τσικνοπέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023. Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων μοιράστηκαν σουβλάκια και αναψυκτικά σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και στο προσωπικό του σχολείου. Ακολούθησε αποκριάτικο πάρτι με μουσική, χορούς και τραγούδια στο προαύλιο!

17-02-2023 Μουσική εκλδήλωση από τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης για τις Απόκριες

 

 

 07-02-2023 Εκδήλωση για την ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day (SID) 2023)

sid1

Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα; Πρέπει να αναδημοσιεύουμε οτιδήποτε μας κάνει εντύπωση; Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023 μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του σχολείου μας θα ενημερωθούν για την παραπληροφόρηση και πως μπορούμε να προστατευτούμε στο διαδίκτυο μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση.

Τα παιδιά της  ΣΤ τάξης  του 11ου Δημοτικού Σχολείου  θα συμμετέχουν στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει το SaferInternet4kids και  θα πραγματοποιηθεί την την Πέμπτη 9/2/2023 και ώρα 10:00-11:00

Λίγα λόγια για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των οnline τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί στις 7/02/2023 σε περισσότερες από 180 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας.

SID2023

23 – 12- 2022  Χριστουγεννιάτικη γιορτή από την Β’ Τάξη 

Αναμένοντας τις γιορτές στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν στις 23 Δεκεμβρίου δύο μικρές θεατρικές παραστάσεις από τους μαθητές της Β’ Τάξης με τίτλο «Οι βοηθοί του Αϊ-Βασίλη» και τα «Καλικατζαράκια». Στο τέλος της γιορτής μια έκπληξη περίμενε τους μαθητές μας. Ο Σύλλογος γονέων μοίρασε δώρα στους μικρούς μας πρωταγωνιστές. Δείτε κάποια στιγμιότυπα από την όμορφη γιορτή μας.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

  1. Γωγή Μυρσίνη  ΠΕ70 (Δάσκαλοι)
  2. Μπαζάνη Χριστίνα  ΠΕ70 (Δάσκαλοι)
  3. Παπαδόγιαννη-Κουραντή Μάρθα ΠΕ79.01  (Μουσικής)
  4. Ντίβα Λαμπρίνα ΠΕ08 (Εικαστικών)
  5. Φουρτούνη Ειρήνη ΠΕ91.01 (Θεατρολόγος)
  6. Σταυρούλα Παπαχρόνη ΠΕ70 (Δάσκαλοι)

Νοέμβριος  2022 – Εορταστικές Εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου 

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι μαθητές της Ε1 και Ε2 τάξης μας παρουσίασαν το χρονικό των ημερών πλαισιωμένο από κείμενα και τραγούδια. Σας παρουσιάζουν ένα μικρό απόσπασμα από τα τραγούδια που ερμήνευσαν.

Υπεύθυνες οργάνωσης της σχολικής γιορτής: κα Μαρία Χατζηκοκολάκη, κα Σοφία Δημητρακάκη και κα Μάρθα Παπαδόγιαννη- Κουραντή