Εκδηλώσεις του Σχολείου μας

Ιούνιος 2024 – Καλοκαιρινή γιορτή της Γ’ Τάξης

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 ,έγινε στο σχολείο μας η καλοκαιρινή γιορτή της Γ τάξης, με θέμα » Τραγούδια του κόσμου «. 

Τα παιδιά με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Μουσικής του σχολείου μας κ. Μάαρθα Παπαδόγγιανη, τραγούδησαν παιδικά κυρίως τραγούδια σε διάφορες γλώσσες. Έφτιαξαν ένα πανό με τη βοήθεια της εικαστικού μας κ.Ιωάννας, που το χρησιμοποίησαμε σαν σκηνικό. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν κι ευχαριστηθηκαν πολύ την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης .
Καλό καλοκαίρι σε όλους 🌞
 

Απρίλιος 2024 – Ο Easter Bunny στο σχολείο μας  

Easter Βunny την Πέμπτη 25-04/2024 επισκέφτηκε την τάξη των Αγγλικών, έβαλε αινίγματα αλλά έδωσε και πολλά σοκολατάκια ….

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση !

     

Στις 2 Απριλίου 2024 η Κα Βέλμαχου Μαίρη και τα παιδιά όλων των τάξεων υποδέχτηκαν το English Theatre Club για μια εορταστική ημέρα θεάτρου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία αμιγώς αγγλική παράσταση, να συμμετέχουν στην πλοκή και να εξασκήσουν την αγγλική γλώσσα. Τα Juniors παρακολούθησαν τον αφελή λύκο στο «The three little pigs»

…ενώ το Intermediate level μοιράστηκε την περιπέτεια του Πρίγκιπα Harold με την υπερπροστατευτική μητέρα του στην παράσταση «The Princess and the Pea»

       

Η διαδραστική προσέγγιση ενθουσίασε τους μαθητές μας. Του χρόνου τους περιμένουμε για νέες περιπέτειες!!!

Μάρτιος 2024 – Συμμετοχή της  ΣΤ’  τάξης στη γιορτή της 25ης Μαρτίου

Την Παρασκευή το σχολείο μας τίμησε την εθνική μας επέτειο με τη γιορτή της Στ’ τάξης. Οι μαθητές των δύο τμημάτων μάς θύμισαν σημαντικά γεγονότα της επανάστασης ζωντανεύοντας ήρωες του 21, μας συγκίνησαν αναπαριστώντας στιγμές αυτοθυσίας, αλλά και μας διασκέδασαν με χορούς και τραγούδια . Σ’ αυτήν την προσπάθεια συνέβαλαν, εκτός από τις δασκάλες των τμημάτων , η μουσικός και οι γυμνάστριες του σχολείου.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τη γιορτή μας.

07-03-2024 Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο σχολείο μας 

Με την ευκαιρία της Αποκριάς πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο χώρο του σχολείου μας την ημέρα της Τσικνοπέμπτης μαι όμορφη γιορτή με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και την ευγενική προσφορά τσικνο-εδεσμάτων από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Φορέσαμε τις όμορφες στολές μας, το καλύτερο χαμόγελό μας και χορέψαμε σε αποκριάτικους ρυθμούς γύρω το γαϊτανάκι μας με τις πολύχρωμες  κορδέλες του.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση μας 

Φεβρουάριος  2024 – Επίσκεψη του συγγραφέα Κώστα Πούλο στο σχολείο μας   

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου  μας επισκέφτηκε ο συγγραφέας Κώστας Πούλος και μας παρουσιασε το νεο του βιβλίο» Το αίνιγμα της Σφίγγας». Οι μαθητές της Γ και Δ’ τάξης ταξίδεψαν στο μαγικό κόσμο των βιβλίων του με τα μυθικά τέρατα της αρχαιότητας και τη συνοδεία πολλών τραγουδιών.

Ευχαριστούμε ιδαίτερα τον συγγραφέα για την τιμή που μας έκανε να ταξιδέψει τους μικρούς μας μαθητές σε ένα μαγικό κόσμο

    

     

Δεκέμβριος 2023 – Χριστουγεννιάτικη γιορτή από την Β’ Τάξη 

Την Παρασκευή, 22/12/2023 οι μαθητές της Β΄ τάξης παρουσίασαν με μεγάλη χαρά την χριστουγεννιάτικη γιορτή που είχαν ετοιμάσει.

Ντυμένοι ξωτικά, ταρανδάκια και καλικάντζαροι τραγούδησαν, έπαιξαν και χόρεψαν, χαρίζοντας όμορφες χριστουγεννιάτικες στιγμές στο σχολείο και στους γονείς τους.

Στη χορωδία συμμετείχαν και οι μαθητές της Γ΄ τάξης, που ομόρφυναν με τις φωνές τους τα τραγούδια της γιορτής.

Μετά το τέλος της γιορτής οι μαθητές της Β΄ τάξης είπαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα σε όλες τις τάξεις του σχολείου μας και τους ευχήθηκαν ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Oι μαθητές της Β΄ τάξης είπαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα σε όλες τις τάξεις του σχολείου μας και τους ευχήθηκαν ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

Δεκέμβριος 2023 – Συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα «Make a Wish»  – Kάνε μια ευχή Ελλάδος. 

Για 2η συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας μαζί με την υπεύθυνη του προγράμματος την κα Βελμάχου Μαίρη φώτισαν τον ουρανό με τα αστέρια της Ευχής. Οι μαθητές μας ενίσχυσαν τον αγώνα των παιδιών με σοβαρές ασθένειες δίνοντάς τους χαρά, δύναμη και ελπίδα. Είναι υπέροχο να βλέπουμε τα παιδιά μας να συμμετέχουν με τόση θέρμη στο “ Make a Wish” και να εκπληρώνουν τα όνειρα των παιδιών της Ευχής. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα παιδιά του Στ1 και του Στ2, με την ελπίδα ότι στο γυμνάσιο θα συνεχίσουν την προσφορά και θα προάγουν την έννοια του εθελοντισμού.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός:  Βελμάχου Μαίρη (Υποδιευθύντρια)  

Δεκέμβριος 2023 – Συλλογή ειδών  Α’ ανάγκης και τροφίμων για το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι του » Άλλου ανθρώπου»  
 

Στα πλαίσια της αλληλεγγύης, κοινωνικής συναίσθησης  και αγάπης οι μαθητές του σχολείου  ανέλαβε την συλλογή ειδών α’ ανάγκης και τροφίμων για την κοινωνική κουζίνα “Ο άλλος άνθρωπος”.  Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την ανταπόκριση στο κοινωνικό αυτό κάλεσμα. 

Δεκέμβριος 2023 – Η σχολική μας βιβλιοθήκη οργανώνει ένα Κυνήγι Θησαυρού  

Με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τη γέννηση των δυο αγαπημένων συγγραφέων η σχολική μας βιβλιοθήκη διοργανώνει ένα παιχνίδι αναζήτησης βιβλίων της Ζωρζ Σαρή και της Άλκης Ζέη που κρύβονται στα ράφια της.

Ανακάλυψε όσα περισσότερα βιβλία μπορείς και δανείσου όποιο βιβλίο σ’ εντυπωσιάζει για να ταξιδέψεις κι εσύ στον δικό τους κόσμο. Και όχι μόνο….                                                                                      Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες κάθε βιβλίου θα ανακαλύψεις κι ένα μυστικό για τη ζωή τους!

                            Σε περιμένουμε !!!

Noέμβριος  2023 – Συμμετοχή της  Ε’ Τάξης στη γιορτή του Πολυτεχνείου 

Την Παρασκευή 17/11/23 οι μαθητές της Ε’ τάξης του σχολείου μας παρουσίασαν την γιορτή του Πολυτεχνείου, που ήταν αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την εξέγερση  των φοιτητών το 1973.

Οι μαθητές μας ανέβασαν το θεατρικό έργο «Εμένα με νοιάζει» για να θυμίσουν  στους μεγάλους και να διδάξουν στους μικρούς την πρόσφατη ιστορία της χώρας μας.

      » Το 1967 μια συνηθισμένη οικογένεια , ο κύριος Βαγγέλης και η κυρία Αφροδίτη έπαιζαν χαρτιά με τους φίλους τους και συζητούσαν για τη δημοκρατία .Τον κύριο Βαγγέλη δεν τον ένοιαζε για τίποτα, παρά μόνο για τον εαυτό του και τα δικά του παιδιά, ακόμη και όταν το ζευγάρι έμαθε πως η δημοκρατία είχε πέσει και ήρθε δικτατορία  ….  »  

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της γιορτής:

Ε: Κουλιούδη Μαρία 
Μουσική:Παπαδόγιαννη Μάρθα

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τη γιορτή μας.

Οκτώβριος 2023 – Συμμετοχή της Δ’ Τάξης στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου  

Την Παρασκευή 27/10/23 οι μαθητές της Δ’ τάξης του σχολείου μας παρουσίασαν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη και συγκινητική γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Χάρηκαν πολύ που παρουσίασαν τη δουλειά τους και φώναξαν δυνατά:

Πότε πια πόλεμος!!
Ειρήνη, Ειρήνη, Ειρήνη!!

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της γιορτής:

Δ1:Ματζανά Ελένη
Δ2:Σαλούστρου Χαρά
Μουσική:Παπαδόγιαννη Μάρθα

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τη γιορτή μας.

Οκτώβριος 2023 – Συμμετοχή της Γ ‘ Τάξης στη Γιορτή της Κολοκύθας (Halloween) 

Οι μαθητές του Γ1 παρουσίασαν μια μικρή θεατρικο-κινητική παράσταση στο μάθημα της γυμναστικής με αφορμή  την γιορτή της κολοκύθας και των μεταμφιέσεων (Halloween).

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Κοκκίνου Λία (Γυμνάστρια) και Γωγή Μυρσίνη (Δασκάλα του Γ1).

Οκτώβριος 2023 – Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα – EU Code Week

Ήρθε ο Οκτώβριος και ανανεώνουμε το ραντεβού μας με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα – EU Code Week. Το φετινό θέμα μας αφορά την «Παγκόσμια Ημέρα Ζώων» που γιορτάσαμε στις 4 Οκτωβρίου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τμημάτων του σχολείου θα ασχοληθούν με διασκεδαστικές αλγοριθμικές, προγραμματιστικές και ρομποτικές δραστηριότητες, προκλήσεις και παιχνίδια με αντικείμενο τα ζώα. 
 
Βασικός στόχος είναι τα παιδιά να καλλιεργήσουν γνώσεις και δεξιότητες υπολογιστικής σκέψης, προγραμματισμού και κωδικοποίησης, να διερευνήσουν και να επιλύσουν προκλήσεις και γρίφους με τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή αλλά και χωρίς (unplugged), να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τα ζώα, να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους και να διασκεδάσουν. 

«Let’s code with animals!»

 
Στη Συμμαχία μας συμμετέχουν τα ακόλουθα Σχολεία:
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού
  • Δημοτικό Σχολείου Αγναντερού Καρδίτσας
  • 11ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης
  • 4ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας
  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού
  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου
  • 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών
  • 18ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών
  • 23ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών
Όποια σχολεία το επιθυμούν μπορούν να συνδεθούν στη Συμμαχία μας με τον κωδικό:

Η ιστοσελίδα της Εκδήλωσης είναι: 

https://codeweek.eu/view/537689/lets-code-with-animals 

Πιστοποιητικό συμμετοχής για όλους τους μαθητές :  

Ιούνιος 2023 – Αποχαιρετιστήρια Γιορτή της ΣΤ’ Τάξης  

Η Στ τάξη αποχαιρέτησε το δημοτικό σχολείο με μια χαρούμενη γιορτή γεμάτη χιούμορ, συναισθήματα και μουσική. Οι μαθητές των τμημάτων μαζί με τις δασκάλες τους ,  Αγάπη Κλειδοπούλου και  Ειρήνη Μαυρίγιαννη, τη μουσικό του σχολείου Μάρθα Παπαδόγιαννη-Κουραντή , αλλά και την πολύτιμη συμβολή της δασκάλας της Ε’ τάξης, Σοφίας Δημητρακάκη,  εξέφρασαν τα συναισθήματά τους για τη μετάβαση στη νέα σχολική βαθμίδα, αλλά και τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους για το μέλλον, μέσα από αναδρομές στα πρώτα σχολικά χρόνια, με χιουμοριστικά δρώμενα και αγαπημένους ελληνικούς σκοπούς, αλλά και ξένα τραγούδια, με την καθοδήγηση των καθηγητών  της αγγλικής, γαλλικής και γερμανικής γλώσσας του σχολείου μας.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 11ου δημοτικού τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στην σχολική τους διαδρομή, με πολλές επιτυχίες, όμορφες εμπειρίες και αληθινές φιλίες.

Ιούνιος 2023 – Αποχαιρετισμός και ευχές για καλό καλοκαίρι από την Ε’ Τάξη

Οι μαθητές της Ε1 & Ε2 τάξης κάνουν τον δικό τους απολογισμό για τη φετινή χρονιά και σας εύχονται καλό καλοκαίρι με ένα τραγούδι που προετοίμασαν με τις δασκάλες τους κ. Μαρία-κ. Σοφία και τη μουσικό κ. Μάρθα.

Ιούνιος 2023 – Αποχαιρετισμός και ευχές από το Toyland

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης αποχαιρέτησαν τους συμμαθητές τους από τα 6 σχολεία συνεργασίας μέσα από το etwinning έργο μας «Toyland: A STEAM journey in time» με ευχές που ανάρτησαν στη πλατφόρμα με τα συναισθήματά και τις εμπειρίες τους.


Δέχτηκαν με ενθουσιασμό τα 3D δώρα που έστειλαν τα σχολεία συνεργασίας μας, ενώ ετοίμασαν 3D δωράκια για τις δασκάλες τους που τα επιμελήθηκαν με ιδιαίτερη χαρά. Τέλος, δέχτηκαν ως αποχαιρετιστήριο δώρο το 3D μπρελόκ που δημιούργησαν κατά της διάρκεια της χρονιάς μαζί με ένα κέρασμα και τις ευχές από τη δασκάλα της Πληροφορικής κα Έφη για καλή πρόοδο στο Γυμνάσιο.

       

             

                     

 

 

 

 

 

 

 

24-03-2023  Εορταστικές Εκδηλώσεις για την γιορτή της 25ης Μαρτίου

Στα πλαίσια των εορτασμών για την 25η Μαρτίου, ο μαθητής της Α΄  δημοτικού (Ν.Κ) παρουσίασε στους συμμαθητές του την παράσταση « Ο Καραγκιόζης και ο Αθανάσιος Διάκος ».

Το έργο πραγματευόταν τα σπουδαιότερα ιστορικά γεγονότα από τη γέννηση του Αθανάσιου Διάκου, δίνοντας έμφαση κυρίως στη σύλληψη του ήρωα από τον Ομέρ Βρυώνη και στο άδοξο τέλος του.

Ο μικρός καραγκιοζοπαίχτης, στο θέατρο σκιών που προετοίμασε και συντόνισε μόνος του αναπαρέστησε πλήθος ρόλων, αξιοποιώντας περίτεχνα τον χειροποίητο μπερντέ και τις χρωματιστές φιγούρες του , πολλές από τις  οποίες ήταν δικές του δημιουργίες.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί που είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν την απολαυστική παράσταση, χάρισαν το πιο ζεστό τους χειροκρότημα και ανανέωσαν το ραντεβού τους με τον μικρό καλλιτέχνη.

24-03-2023  Εορταστικές Εκδηλώσεις για την γιορτή της 25ης Μαρτίου

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε επετειακή γιορτή με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας. Τα παιδιά παρουσίασαν με εξαιρετικό  και μοναδικό τρόπο σκηνές από τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας για την Ελευθερία.

Οι μαθητές μας με τις δασκάλες τους (κα Μαυρίγιαννη Ειρήνη και κα Κλειδοπούλου Αγάπη) και τη μουσικό του σχολείου (κα Παπαδόγιαννη-Κουραντή Μάρθα) μας συγκίνησαν αλλά και μας διασκέδασαν με το ταλέντο τους  αναβιώνοντας :

  • αποσπάσματα από τη Θεατρική παράσταση : Το Μεγάλο μας Τσίρκο και
  • σκηνές αναπαράστασης του χορού του Ζαλόγγου, χιουμοριστικα σκετς με τη φιλική εταιρεία και τον Όθωνα με την Αμαλία ,καθώς κι ένα δρώμενο για την έξοδο του Μεσολογγίου. 

Τους ευχαριστούμε όλους για τις όμορφες , συγκινητικές και χιουμοριστικές στιγμές που μας χάρισαν …

07-03-2023  Δράση για τη σπορά-φύτεμα-φροντίδα των φυτών 

Την Τρίτη 7 Μαρτίου στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος, ενότητα  «Φυτά « επισκέφτηκε το σχολείο μας και συγκεκριμένα την Β’ τάξη ο κ.Ηλίας Τραυλός, καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τη σπορά-φύτεμα-φροντίδα των φυτών.

Μας έφερε γλάστρες, χώμα,σπόρους για κάθε παιδί.
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν. Τις γλάστρες τις έχουμε στην τάξη και θα τις φροντίζουν οι μαθητές.

Κάναμε ημερολόγιο όπου σημειώνουμε τις παρατηρήσεις και τις δράσεις πάνω στα Φυτά μας.
Ευχαριστούμε πολύ τον κ.Τραυλό. 

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το βίντεο από τη δράση μας  …  

24-02-2023 Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο σχολείο μας 

Με την ευκαιρία της Αποκριάς πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο χώρο του σχολείου μας μια όμορφη γιορτή με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.  

Φορέσαμε τις όμορφες στολές μας και το καλύτερο χαμόγελό μας και χορέψαμε σε αποκριάτικους ρυθμούς. Μικροί και μεγάλοι θυμηθήκαμε το παραδοσιακό αποκριάτικο έθιμο : Το Γαϊτανάκι.

Τα παιδιά χόρεψαν γύρω από έναν υψηλό ιστό που τον κρατούσε ο υποδιευθυντής μας (ο κύριος Γιώργος)  και έπλεξαν το γαϊτανάκι με τις πολύχρωμες  κορδέλες του.

Το γαϊτανάκι είναι ένα από τα λίγα έθιμα που διατηρούνται αυτούσια στις μέρες μας. Το γαϊτανάκι ήρθε στην Ελλάδα από τοgaitanakiν Πόντο και τη Μικρά Ασία.  Το γαϊτανάκι χρειάζεται δεκατρείς χορευτές.. Οι χορευτές σχηματίζουν έξι ζευγάρια και χορεύουν αντικριστά. Οι κορδέλες μπλέκονται και σχηματίζουν ένα ωραίο σχέδιο. Αφού έρθουν κοντά, τότε χορεύουν αντίθετα, το γαϊτανάκι ξεμπλέκεται και ο χορός τελειώνει.

Συμβολισμός

Ο κυκλικός χορός υποδηλώνει τον κύκλο της ζωής. Από τη ζωή στο θάνατο, από τη λύπη στη χαρά και από το χειμώνα στην άνοιξη

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε εικόνες και βίντεο από τη γιορτή μας …  

Με την ευκαιρία της Αποκριάς οργανώθηκε στο σχολείο μας σχετική εκδήλωση την Τσικνοπέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023. Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων μοιράστηκαν σουβλάκια και αναψυκτικά σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και στο προσωπικό του σχολείου. Ακολούθησε αποκριάτικο πάρτι με μουσική, χορούς και τραγούδια στο προαύλιο!

17-02-2023 Μουσική εκλδήλωση από τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης για τις Απόκριες

 

 

 07-02-2023 Εκδήλωση για την ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day (SID) 2023)

sid1

Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα; Πρέπει να αναδημοσιεύουμε οτιδήποτε μας κάνει εντύπωση; Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023 μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του σχολείου μας θα ενημερωθούν για την παραπληροφόρηση και πως μπορούμε να προστατευτούμε στο διαδίκτυο μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση.

Τα παιδιά της  ΣΤ τάξης  του 11ου Δημοτικού Σχολείου  θα συμμετέχουν στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει το SaferInternet4kids και  θα πραγματοποιηθεί την την Πέμπτη 9/2/2023 και ώρα 10:00-11:00

Λίγα λόγια για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των οnline τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί στις 7/02/2023 σε περισσότερες από 180 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας.

SID2023

23 – 12- 2022  Χριστουγεννιάτικη γιορτή από την Β’ Τάξη 

Αναμένοντας τις γιορτές στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν στις 23 Δεκεμβρίου δύο μικρές θεατρικές παραστάσεις από τους μαθητές της Β’ Τάξης με τίτλο «Οι βοηθοί του Αϊ-Βασίλη» και τα «Καλικατζαράκια». Στο τέλος της γιορτής μια έκπληξη περίμενε τους μαθητές μας. Ο Σύλλογος γονέων μοίρασε δώρα στους μικρούς μας πρωταγωνιστές. Δείτε κάποια στιγμιότυπα από την όμορφη γιορτή μας.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

  1. Γωγή Μυρσίνη  ΠΕ70 (Δάσκαλοι)
  2. Μπαζάνη Χριστίνα  ΠΕ70 (Δάσκαλοι)
  3. Παπαδόγιαννη-Κουραντή Μάρθα ΠΕ79.01  (Μουσικής)
  4. Ντίβα Λαμπρίνα ΠΕ08 (Εικαστικών)
  5. Φουρτούνη Ειρήνη ΠΕ91.01 (Θεατρολόγος)
  6. Σταυρούλα Παπαχρόνη ΠΕ70 (Δάσκαλοι)

Νοέμβριος  2022 – Εορταστικές Εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου 

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι μαθητές της Ε1 και Ε2 τάξης μας παρουσίασαν το χρονικό των ημερών πλαισιωμένο από κείμενα και τραγούδια. Σας παρουσιάζουν ένα μικρό απόσπασμα από τα τραγούδια που ερμήνευσαν.

Υπεύθυνες οργάνωσης της σχολικής γιορτής: κα Μαρία Χατζηκοκολάκη, κα Σοφία Δημητρακάκη και κα Μάρθα Παπαδόγιαννη- Κουραντή