Ξεκίνημα σε ασφαλείς συνθήκες

11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/9/2020:

Ο Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14/9/2020. Για την αποφυγή συγχρωτισμού οι γονείς δεν θα μπουν στο σχολείο. Ο Αγιασμός θα γίνει στον αύλειο χώρο του σχολείου στις 10:30 με εκπροσώπηση μαθητών και εκπαιδευτικών.

Στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί.

Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο στις 8:15 και θα μπουν κατευθείαν στις αίθουσές τους με τη συνοδεία εκπαιδευτικών του σχολείου.

Τα παιδιά θα έρθουν με τσάντες για την παραλαβή των βιβλίων τους. Θα σχολάσουν περίπου στις 11:15 τμηματικά ανά τάξη ξεκινώντας από την Α.

Κατά την προσέλευση και την αποχώρηση παρακαλούμε να τηρείτε αποστάσεις ασφαλείας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και την ΚΥΑ.

Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο.

 

11ο Δ.Σ. Αργυρούπολης

Το σχολείο μας θα υποδεχθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 τους μαθητές τους για την έναρξη μιας σχολικής χρονιάς ιδιαίτερης λόγω της πανδημίας. Το σχολείο μας έχει λάβει με τη μέγιστη επιμέλεια όλα τα μέτρα που έχουν υποδείξει οι αρμόδιοι φορείς, ώστε να λειτουργήσει ως ένα ασφαλές σχολείο. Δείτε παρακάτω χρήσιμα στοιχεία για τους μαθητές, τους γονείς αλλά και γενικότερα για την COVID-19. Ευχόμαστε σε όλους υγεία και ελπίζουμε ότι με σύνεση, υπομονή και τήρηση των μέτρων σύντομα η σχολική ζωή θα ξαναβρεί τους παλιούς καλούς ρυθμούς της!

Αφίσες – Ενημερωτικά Φυλλάδια για τον Covid-19

  1. Ο Μασκούλης 1
  2. Ο Μασκούλης 2
  3. Μάσκα για όλους

Ενημέρωση

27-02-22 Εγγραφές στην Α΄ τάξη Δημοτικού για το σχολικό έτος 2022-2023. Δικαιολογητικά και προθεσμίες

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2021-2022, γίνονται από τη Τρίτη 1 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 και ώρες 08:30 – 10:00 ή κατόπιν ραντεβού.

Παρακαλούμε πριν την προσέλευσή σας στο σχολείο να δηλώνετε την παρουσία σας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass στο πεδίο «επισκέπτης». Κατά την προσέλευσή σας να τηρείτε τα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορονοϊού (μάσκα-χέρια-απόσταση) όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Πατήστε  ΕΔΩ για τα δικαιολογητικά εγγραφής και τον τρόπο προσέλευσης στο σχολείο μας 

27-02-21 Εγγραφές στην Α΄ τάξη Δημοτικού για το σχολικό έτος 2021-2022. Δικαιολογητικά και προθεσμίες

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2021-2022, γίνονται από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 και ώρες 11:30 έως 13:30.

Πατήστε εδώγια τα δικαιολογητικά εγγραφής και τον τρόπο προσέλευσης στο σχολείο μας 

15-11-2020 Οδηγίες και πληροφορίες για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω της αναστολής λειτουργίας τους, θα παρέχουν σύγχρονη εξ Αποστάσεως  Εκπαίδευση καλύπτοντας τη διδακτέα ύλη. 

Δείτε τις οδηγίες και πληροφορίες για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση  εδώ  

08-09-2020 Οδηγίες ΕΟΔΥ για τα Δημοτικά Σχολεία

Σας διαβιβάζουμε οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας με θέμα: «ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ SARS–CoV-2 (COVID-19) – ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ».

  1. Έγγραφο οδηγιών
  2. Οδηγίες ΕΟΔΥ γιατα Δημοτικά Σχολεία

30-05-2020  Επιστροφή στο σχολείο  Δευτέρα 01-06-20

11ο Δ.Σ. Αργυρούπολης

Λειτουργία του Σχολείου μας από Δευτέρα 1/6/2020

Σχετικά με τη λειτουργία του σχολείο από 1/6/2020 έως 26/6/2020, και σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ 63417/ΓΔ4/ 26-5-2020 και τος οδηγίες του ΕΟΔΥ, τα μαθήματα στις τάξεις με αριθμό μαθητών έως 15 θα γίνονται καθημερινά. Στις υπόλοιπες τάξεις οι μαθητές θα προσέρχονται σε ομάδες ως εξής:

Κάντε κλικ εδώ  για αναλυτικές οδηγίες

Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε! 

από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας

14-05-20 Ενημέρωση για τις εγγραφές στην Α’ Δημοτικού

Οι εγγραφές των μαθητών στην Α΄ τάξη Δημοτικού για τη σχολική χρονιά 2020-2021 γίνονται από 15 έως και 29 Μαϊου 2020.

Οι ώρες προσέλευσης είναι 10:00 έως 12:30, ή κατόπιν ραντεβού.

Οι γονείς που δεν μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο, μπορούν να στείλουν τα δικαιολογητικά στο μέιλ του σχολείου και να επικοινωνούν τηλεφωνικά για να επιβεβαιώσουν την παραλαβή τους από το σχολείο.

Παρακαλούμε κατά την προσέλευση στο σχολείο να τηρούνται τα μέτρα  αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) (https://eody.gov.gr/covid-19-odigies-gia-ti-chrisi-maskas-apo-to-koino/).

Ως εκ τούτου, παρακαλείστε ως προς την πιστή τήρηση των προτεινόμενων μέτρων. 

Η εγκύκλιος του Υπουργείου για τις εγγραφές και τα δικαιολογητικά εδώ :  Εγγραφές Δημοτικού 2020-2021

Τα έντυπα Φοίτησης (Ατομικό Δελτίο Υγείας, Αίτηση Εγγραφής και Αίτηση για ολοήμερο) θα τα βρείτε στην Ιστοσελίδα του σχολείου  και στο μενού ΜΑΘΗΤΕΣ-> ΕΝΤΥΠΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

26-04-20 Ενημέρωση για Σύγχρονη-Ασύγχρονη Εκπαίδευση  

Σχετικά με την ασύγχρονη εκπαίδευση:

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας έχουν δημιουργήσει τις ψηφιακές τους τάξεις στις  ηλεκτρονικές πλατφόρμες eclass και eme .

Οι μαθητές θα πρέπει να μπαίνουν καθημερινά στις ψηφιακές τάξεις των εκπαιδευτικών ώστε να ενημερώνεται για νέο υλικό που έχει προστεθεί και να ανταποκρίνεται σε όσα ζητάνε οι εκπαιδευτικοί.

 

Σχετικά με την σύγχρονη εκπαίδευση:

Η σύγχρονη εκπαίδευση θα υλοποιηθεί μέσα από την πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων Webex που προτείνει το υπουργείο Παιδείας.  Θα ενημερωθείτε σύντομα για τις ώρες και τις τάξεις που θα πραγματοποιηθεί.

Παρακαλώ ενημερωθείτε εδώ για τους κανόνες που θα πρέπει να τηρούν οι μαθητές και για τις οδηγίες σύνδεσης μαθητή στην πλατφόρμα Webex.

Ενημερωτικό-Κανόνες σύνδεσης στη Webex : Εδώ

Οδηγίες σύνδεσης μαθητή στη webex : Οδηγός Μαθητή για τo webex

 
 

Ανακοίνωση για τις εγγραφές

11Ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης

Τηλέφωνο – Φαξ: 210-9919563

Εγγραφή στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού

Τη σχολική χρονιά 2019-2020 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2013 έως 31-12-2013

Οι εγγραφές γίνονται  από 6 Μαΐου έως 20 Μαΐου  2019.

Απαραίτητα δικαιολογητικά  για την εγγραφή είναι:

 

  • Το ατομικό βιβλιάριο υγείας ή άλλο στοιχείο στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

 

  • Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από τον παιδίατρο ή γενικό ιατρό ή, σε ειδικές περιπτώσεις, παθολόγο (το Α.Δ.Υ.Μ. είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του σχολείου μας).

 

  • Το έντυπο λογαριασμού (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) ή συμβόλαιο μίσθωσης κατοικίας ή εκκαθαριστικό εφορίας που να δείχνει τη διεύθυνση κατοικίας των γονέων.

 

  • Αίτηση εγγραφής (η αίτηση δίνεται από το σχολείο μας και συμπληρώνεται από τον γονέα).

 

  • Βεβαίωση φοίτησης στο Νηπιαγωγείο.

Σε περίπτωση μη φοίτησης στο Νηπιαγωγείο, η εγγραφή του νηπίου στην Α΄ Δημοτικού, εγκρίνεται από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από σχετική αίτηση των γονέων, στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι της μη φοίτησης.

 

Εγγραφή αλλοδαπών μαθητών:  Οι αλλοδαποί μαθητές που δεν μπορούν να προσκομίσουν το πιστοποιητικό γέννησης μπορούν να εγγραφούν με ληξιαρχική πράξη γέννησης. Τα δικαιολογητικά εγγραφής πρέπει να είναι πρωτότυπα και επίσημα μεταφρασμένα στην ελληνική γλώσσα.

Για να εκτυπώσετε τα δικαιολογητικά πατήστε εδώ : Δικαιολογητικά για εγγραφή στην Α’ Δημοτικού

Προγράμματα 2018-2019

Προγράμματα 2018-2019 Στο σχολείο μας υλοποιούνται σχολικές δράσεις και Προγράμματα Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών θεμάτων. Τα προγράμματα αυτά  …