Περιβαλλοντική Δράση : «Χρώματα κι αρώματα»

Παρασκευή 29 Μαρτίου – Πραγματοποίηση της δράσης : «Χρώματα κι αρώματα»    

Σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, ήταν μια αλλιώτικη μέρα για το σχολείο μας και ιδιαίτερα για τα παιδιά της Γ1 & Γ2 Τάξης. Συμμετείχαν με βιωματικό τρόπο σε μια πολύ σημαντική περιβαλλοντική δράση, φυτεύοντας στην αυλή του σχολείου μας αρωματικά φυτά!

Ήταν 11.00 η ώρα όταν ο αγαπητός μας κ. Ηλίας Τραυλός, καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και γονέας μαθήτριας της τάξης μας ήρθε ορεξάτος και με όλα τα απαραίτητα εργαλεία και τα φυτά. Μαζί με τις δασκάλες μας κ. Μυρσίνη και κ. Χριστίνα μαζευτήκαμε στο κιόσκι  και καθίσαμε στην σκιά του. Πέρυσι τέτοια εποχή είχε ξανάρθει! Μας είχε φέρει σπόρους , τους ψυτέψαμε σε γλάστρες, τους φροντίσαμε στην τάξη και πήραμε στην συνέχεια τα φυτά στα σπίτια μας. Φέτος θα φυτεύαμε αρωματικά φυτά!

Μας μίλησε στην αρχή για αυτά. Για τα χαρακτηριστικά τους, το άρωμά τους και την χρήση τους. Στη συνέχεια έσκαψε με πολύ κόπο το ξερό, σκληρό και πατημένο χώμα. Τον βοήθησε κι ένας άλλος γονέας, μαθητή της τάξης μας, ο κ. Ιωάννου. Άνοιξαν δυο σακιά φρέσκο χώμα και το έριξαν.  Όλα τα παιδιά με τις οδηγίες του κ. Ηλία και φορώντας γάντια συμμετείχαν στο φύτεμα. Αμέσως μετά πήραμε τα ποτιστήρια και τους ρίξαμε μπόλικο νερό!

Κατόπιν βάλαμε ταμπελίτσες και γράψαμε πάνω τους με ειδικό μαρκαδόρο το όνομα του κάθε αρωματικού φυτού: βασιλικό, λεβάντα, ματζουράνα, δυόσμο, ρίγανη, φασκόμηλο, αμπερόριζα, λεμονόχορτο, δενδρολίβανο, μέντα και  θυμάρι.

 Έπειτα οριοθετήσαμε το παρτέρι μας  με ειδικά ξυλάκια και του βάλαμε και ένα προστατευτικό. Ήρθε και παρακολούθησε την δράση μας και ο Δ/ντής του σχολείου μας, κ. Γιώργος. Στη συνέχεια ήρθαν και καμάρωσαν το παρτέρι μας με τα αρωματικά φυτά τα παιδιά της  Α΄και Β’ τάξης, καθώς και μεμονωμένα παιδιά άλλων τάξεων. Ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ σήμερα! Αυτά που κάναμε, μας άρεσαν πολύ! Σε κάθε διάλειμμα θα ερχόμαστε να τα βλέπουμε. Θα τα φροντίζουμε, θα τα ποτίζουμε! Τώρα το σχολείο μας έγινε ακόμα πιο όμορφο !!!

Ευχαριστούμε πάρα-πάρα πολύ τον κ. Ηλία Τραυλό και τον κ. Ιωάννου, που τον βοήθησε. Κι όλα τα παιδιά αναρωτιόμαστε: άραγε του χρόνου-με το καλό-τι όμορφη έκπληξη θα περιέχει η περιβαλλοντική δράση μας;