Επίσκεψη των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων στο θέατρο για την παρακολούθηση της παράστασης «Κοντά στις ράγες»

     

    Οι Ε’ και ΣΤ’ τάξεις του σχολείου μας στις 10-11-2023 παρακολούθησαν στο θέατρο Άλφα  την θεατρική παράσταση «Κοντά στις ράγιες» που είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Άλκης Ζέη.

     Στην ιστορία αυτή ένα δεκάχρονο κορίτσι η Σάσα κοιτάει κάθε μέρα από το παράθυρό της τις ράγιες ενός τρένου που όπως πιστεύει οδηγούν σε μια καινούρια καλύτερη ζωή . Έχει χιλιάδες απορίες για τον κόσμο ! Ποιος όμως θα τις λύσεις τις απορίες της; Μήπως ο νέος της δάσκαλος Φεγγάρης Φεγγάροβιτς που δεν μπορεί να υπομένει άλλο το άδικο αυτόν τον κόσμο , ο πατέρας της που είναι γιατρός και βοηθάει τους φτωχούς , η μητέρα της ή οι έξυπνες φίλες της που γνώρισε στο σχολείο ; Η Σάσα παρακολουθεί ό,τι συμβαίνει γύρω της  και περιμένει με λαχτάρα την επόμενη μεγάλη αλλαγή .

     Το έργο αυτό μιλάει για τα απολυταρχικά καθεστώτα και πόσο σημαντικό είναι να υψώνουμε το ανάστημά μας απέναντι στην αδικία . Η αγαπημένη μου ηρωίδα,η Σάσα είναι πολύ γενναία και καλόψυχη και κατά βάθος θα ήθελα πολύ να της μοιάσω!

    Πιστεύω πως είναι μια πολύ ωραία παράσταση γεμάτη χρώματα!.Τα κοστούμια είναι πρωτότυπα και όμορφα . Οι ηθοποιοί καταπληκτικοί ! Η διασκευή του βιβλίου πολύ πετυχημένη ! Στους διαλόγους κρύβονται  πολλές μεταφορές .Αξίζει να το παρακολουθήσουν τόσο μικροί όσο και  μεγάλοι .

                                                        Μαρία Σαϊτη

                                               μαθήτρια της Ε τάξης