Η Ιστορία της πόλης μας

Το Σχολείο Μας

Το 11ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης ιδρύθηκε το 1978. Στεγάζεται σε ιδιόκτητο διδακτήριο, το οποίο χτίστηκε το 1984. Βρίσκεται στην Αργυρούπολη Ανήκει στην Δ΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας….

 

 

Ας δούμε την ιστορία της πόλης μας μέσα από ένα οδοιπορικό που έκαναν οι μαθητές μας το 2018 μέσα από το πρόγραμμα : 

“INTRODUCE MY CITY/REGION WITH CODING” 

που υλοποιήθηκε από το  Τμήμα Καινοτομίας & Βέλτιστων Πρακτικών Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Από την Αργυρούπολη του Πόντου στην Αργυρούπολη της Αττικής …»

ένα οδοιπορικό από τους μαθητές του 11ου Δ.Σ. Αργυρούπολης

            Τα παιδιά πραγματοποίησαν το δικό τους οδοιπορικό από την «πόλη του ασημιού» την Γκιουμούζ χανέ (Αργυρούπολη) του Πόντου στην σύγχρονη πόλη της Αργυρούπολης στα νότια προάστια της Αττικής αναζητώντας τις ρίζες των προγόνων τους και σχεδιάζοντας το δικό τους πολιτιστικό μέλλον.

Διάλογοι μεταξύ παιδιών για τις συνθήκες που επικρατούσαν στον Εύξεινο Πόντο τον 17ο αιώνα, την ευημερία και την άνθηση των πόλεων της περιοχής αυτής  μέχρι την μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή πληθυσμών.

Μάθαμε για τους πρώτους πρόσφυγες στη Αργυρούπολη Αττικής, τις  δυσκολίες τους, τα έθιμα που έφεραν από την πατρίδα τους τα οποία συνεχίζουν με ευλάβεια και στη νέα τους πατρίδα, είναι μερικά από τα θέματα που θα  διαπραγματευτούν οι διάλογοι του σεναρίου μας….

Ελάτε να γνωρίσετε τον Κλήμη τον Πόντιο συμμαθητή μας που μας ταξιδεύει στην πόλη του Ασημιού (Γκιουμούζ Χανέ) μέσα από το προγραμματιστικό εργαλείο Alice.

Ομάδα Μαθητών της ΣΤ’ Τάξης :

  1. Κασελούρης Ευάγγελος
  2. Κούβελας Θεόδωρος
  3. Λουτσία Υσάρε
  4. Μανώλαρου Αθηνά
  5. Μουτσόπουλος Βασίλης
  6. Κομητοπούλου Χριστίνα

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός : Κυροδήμου Έφη – ΠΕ86 – Πληροφορικής