Άρθρα Μαθητών: Μουσείο με συλλεκτικά αυτοκίνητα στην Αθήνα

                   Μουσείο με συλλεκτικά αυτοκίνητα στην Αθήνα

                (κείμενο μαθήτριας της Δ τάξης, Νοέμβριος 2022)

Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται το Μουσείο αυτοκινήτων . Ιδρύθηκε από τον κύριο Χαραγκιώνη το 2011 που είχε όνειρό του  να μοιραστεί  την αγάπη του για τα αυτοκίνητα με τους υπόλοιπους ανθρώπους .

Το κτίριο  είναι  πενταόροφο ,πολύ μοντέρνο κατασκευασμένο από γυαλί και ατσάλι ,σε σχήμα σπείρας.

Στην έκθεση καθώς ανεβαίνεις μπορείς να δεις τροχούς από  τον πρώτο  που κατασκευάστηκε μέχρι και τους σημερινούς .Έχει σπάνιες μάρκες αυτοκινήτων. Δίπλα σε κάθε αυτοκίνητο υπάρχει ταμπέλα με πληροφορίες για τον επισκέπτη.  Κάποια αυτοκίνητα είναι διάσημα, ανήκαν σε γνωστά συγκροτήματα .Όλα παρόλο που είναι πολύ παλιά είναι καλοσυντηρημένα και γυαλιστερά .

Στον τελευταίο όροφο του κτιρίου που έχει καταπληκτική θέα προς την Ακρόπολη μπορείς να παρακολουθήσεις ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια.

Η επίσκεψη  με την τάξη μας στο μουσείο αυτό μας ενθουσίασε γιατί μπορέσαμε να δούμε αυτοκίνητα  πολύ ακριβά  σπάνια και συλλεκτικά όπως Masserati, , Lamborghini, Rolls –Royce και πολλές κατακόκκινες Ferrari Dino Ενδιαφέρον είχαν και οι ιστορίες των δημιουργών τους. Αφού μας ξενάγησαν  μας επέτρεψαν να μπούμε σε ένα από αυτά.

Προτείνουμε σε όλους σας να  το επισκεφτείτε χωρίς δεύτερη σκέψη.