Επισκέψεις

Μάιος 2023 – ΠΙΚ-ΝΙΚ στην Καισαριανή

Οι μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων  λίγο πριν το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς επισκέφτηκαν το Σκοπευτήριο της Καισαριανής και έκαναν ένα μοναδικό πικ νικ , το οποίο απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι !!!

Μάιος 2023 – Επίσκεψη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Παλιά Βουλή)

Οι μαθητές της Στ’ τάξης, λίγο πριν τη λήξη της χρονιάς, επισκέφτηκαν το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο ( Παλιά Βουλή), εντυπωσιάστηκαν από τους χώρους και τα εκθέματα που τους ταξίδεψαν στα χρόνια της ελληνικής Επανάστασης, αλλά και στο χρονικό της μικρασιατικής καταστροφής του ’22.

Φεβρουάριος 2022  – Επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης και βόλτα στη σκιά του βράχου με τη Δ’ τάξη

Οι μαθητές της Δ τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της αρχαίας ελληνικής ιστορίας ξεναγήθηκαν  από μια αξιολάτρευτη  ξεναγό στο μουσείο της Ακρόπολης. Γνώρισαν από κοντά τόσο το Μουσείο όσο και την περιοχή κάτω από το βράχο της Ακρόπολης κάνοντας βόλτα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.  

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό :

Ιανουάριος 2023 : Επίσκεψη των Δ’, Ε’ και ΣΤ τάξεων του σχολείου μας  στο Μέγαρο Μουσικής για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης  «Ο Ροβινσώνας Κρούσος του συγγραφέα Daniel Defoe , σε σκηνοθεσία της  Τατιάνας Λύγαρη.

Η  διασκευή του έργου, σε σημερινό λόγο, ήταν του Γιώργου Γαλίτη. Η ορχήστρα επί σκηνής, με πιάνο, κιθάρες, πνευστά και καταιγιστικά ντραμς, παρουσίασε πολυστιλιστικές πρωτότυπες συνθέσεις του Μηνά Ι. Aλεξιάδη, ενώ ένας πολυμελής εκλεκτός θίασος ερμήνευσε τραγούδησε και χόρεψε δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό πολυθέαμα ! Τα ευρηματικά σκηνικά και τα φαντασμαγορικά κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, οι χορογραφίες, οι φωτισμοί, ο σχεδιασμός ήχου και οι εντυπωσιακές προβολές ολοκλήρωσαν τη θεατρική εμπειρία!

Ακολουθούν  ομαδικές φωτογραφίες των μαθητών και κείμενο με σχολιασμό της παράστασης από τη μαθήτρια της Δ τάξης Σαϊτη Μαρία. 

«Ο Ροβινσώνας Κρούσος στο Μέγαρο Μουσικής», άρθρο από τη μαθήτρια Σαΐτη Μαρία.  

Νοέμβριος 2022 : Επίσκεψη της Δ’ Τάξης του σχολείου μας στο Μουσείο συλλεκτικών αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας.