Επισκέψεις

Μάιος 2024 – Επίσκεψη της Στ’  τάξης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο 

Τον Μάιο η Στ’ τάξη επισκέφτηκε το εθνικό ιστορικο Μουσείο που στεγάζεται στο κτίριο της παλιάς Βουλής. Τα παιδιά θαύμασαν τα εκθέματα , θυμήθηκαν σελίδες τις φετινής τους ιστορίας και κάθισαν στα έδρανα του παλιού κοινοβουλιου. Μάλιστα πήραν  την πρωτοβουλία στο τέλος της επίσκεψης να κλείσουν τα καθίσματα που τους φιλοξένησαν, τα δικά τους και των άλλων σχολείων με τους υπαλλήλους του Μουσείου να τα ευχαριστούν  με ενθουσιώδη  χειροκροτήματα και δώρα για την πρωτοβουλία και την βοήθειά τους !!!

       

     

Μάιος 2024 – Επίσκεψη της E’ Τάξης στο βυζαντινό  μοναστήρι της Καισαριανής και περιήγηση στο δάσος της

Τον Μάιο η Ε τάξη ξεναγήθηκε στο βυζαντινό  μοναστήρι της Καισαριανής   που χτίστηκε  τον 11ο αι. μ. Χ. και αποτελεί μοναδικό μνημείο αυτού του πολιτισμού στο λεκανοπέδιο της Αττικής . Θαυμάσαμε την αρχιτεκτονική  του , τις τοιχογραφίες  , γνωρίσαμε τον μοναστικό τρόπο ζωής αλλά και την καθημερινή ζωή των βυζαντινών. Οι κήποι του μοναστηρίου ήταν ολάνθιστοι  με το ιστορικό φυτό «άκανθα» που το φύλλο  της ενέπνευσε το κορινθιακό ρυθμό στα κιονόκρανα της αρχαιότητας . 

Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε από την ξεναγό μας στα μονοπάτια του δάσους  που οδηγούσαν στο φραγκομονάστηρο και στη διαδρομή  γνωρίσαμε φυτά όπως το κυπαρίσσι και τον αρωματικό  σχίνο . Τέλος καταλήξαμε στο ξέφωτο όπου γευτήκαμε το περίφημο μέλι Υμηττού και φωτογραφηθήκαμε με φόντο το λεκανοπέδιο . 

Φεβρουάριος 2024 – Επίσκεψη της Γ’ Τάξης στη βιβλιοθήκη του Δήμου μας  

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου τα δύο τμήματα της Τρίτης τάξης του σχολείου μας, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών της τάξης, επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη του Δήμου μας. Εκεί, μας υποδέχθηκαν οι υπεύθυνοι: κ. Καρρά Μαρία και ο πατήρ Γεώργιος Παπαδόπουλος. Μας ξενάγησαν στο χώρο και μας εξήγησαν πώς λειτουεγεί η δανειστική βιβλιοθήκη. Τα παιδιά με την λαθοδήγησή τους έπαιξαν το παιχνίδι της «αναζήτησης των βιβλίων» και στο τέλος δώρισαν σε κάθε ένα παιδί από ένα βιβλίο. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και πήραν ένα καλό μάθημα «Φιλαναγνωσίας».

Φεβρουάριος 2024 – Επίσκεψη στο Βυζαντινό Χριστιανικό Μουσείο

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου η Ε τάξη επισκέφθηκε το Βυζαντινό – Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας . Το θέμα της ξενάγησης ήταν «Η καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο» .Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκθέματα  και  παρακολούθησαν με άψογη συμπεριφορά  την εξαιρετική ενημέρωση από την  χαρισματική ξεναγό που συνεργαζόμαστε .

   

   

   

Ιανουάριος 2024 – Επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη 

Τον Ιανουάριο η Ε’ και η Στ’ τάξη επισκέφτηκαν την Εθνική Πινακοθήκη όπου γνώρισαν τους Έλληνες ζωγράφους του 19ου αιώνα, θαύμασαν τα έργα τους και ανακάλυψαν τις τεχνοτροπίες αυτής της περιόδου.

Δεκέμβριος 2023 – Επίσκεψη της Ε’ τάξης  στο Ίδρυμα Ευγενίδου  

Η Ε΄τάξη του σχολείου μας τον Δεκέμβρη του 2023  στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής , επισκέφτηκε το  Ίδρυμα Ευγενίδου και παρακολούθησε Επίδειξη Πειραμάτων  στον τομέα της «Ενέργειας».  Κάποια πειράματα παρουσίασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν στη σχολική τάξη . Οι μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι!

Δεκέμβριος 2023 – Επίσκεψη της Στ’ τάξης  στο Ελληνικό Κοινοβούλιο  

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου τα τμήματα της Στ΄τάξης επισκέφτηκαν μαζί με τις δασκάλες τους το ελληνικό Κοινοβούλιο. Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους, καθώς περιηγήθηκαν στους χώρους της νέας Βουλής, ξεναγήθηκαν σε αίθουσες και εκθέματα από την μεταεπαναστατική περίοδο κατά την οποία στο κτίριο στεγάζονταν τα βασιλικά Ανάκτορα, αλλά και παρακολούθησαν στιγμιότυπα από ομιλίες βουλευτών και του υπουργού Παιδείας από τα θεωρεία της αίθουσας συνεδριάσεων. 

Νοέμβριος 2023 – Παρακολούθηση της παράστασης «Κοντά στις ράγες» 

     

    Οι Ε’ και ΣΤ’ τάξεις του σχολείου μας στις 10-11-2023 παρακολούθησαν στο θέατρο Άλφα  την θεατρική παράσταση «Κοντά στις ράγιες» που είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Άλκης Ζέη.

     Στην ιστορία αυτή ένα δεκάχρονο κορίτσι η Σάσα κοιτάει κάθε μέρα από το παράθυρό της τις ράγιες ενός τρένου που όπως πιστεύει οδηγούν σε μια καινούρια καλύτερη ζωή . Έχει χιλιάδες απορίες για τον κόσμο ! Ποιος όμως θα τις λύσεις τις απορίες της; Μήπως ο νέος της δάσκαλος Φεγγάρης Φεγγάροβιτς που δεν μπορεί να υπομένει άλλο το άδικο αυτόν τον κόσμο , ο πατέρας της που είναι γιατρός και βοηθάει τους φτωχούς , η μητέρα της ή οι έξυπνες φίλες της που γνώρισε στο σχολείο ; Η Σάσα παρακολουθεί ό,τι συμβαίνει γύρω της  και περιμένει με λαχτάρα την επόμενη μεγάλη αλλαγή .

     Το έργο αυτό μιλάει για τα απολυταρχικά καθεστώτα και πόσο σημαντικό είναι να υψώνουμε το ανάστημά μας απέναντι στην αδικία . Η αγαπημένη μου ηρωίδα,η Σάσα είναι πολύ γενναία και καλόψυχη και κατά βάθος θα ήθελα πολύ να της μοιάσω!

    Πιστεύω πως είναι μια πολύ ωραία παράσταση γεμάτη χρώματα!.Τα κοστούμια είναι πρωτότυπα και όμορφα . Οι ηθοποιοί καταπληκτικοί ! Η διασκευή του βιβλίου πολύ πετυχημένη ! Στους διαλόγους κρύβονται  πολλές μεταφορές .Αξίζει να το παρακολουθήσουν τόσο μικροί όσο και  μεγάλοι .

                                                        Μαρία Σαϊτη

                                               μαθήτρια της Ε τάξης

Μάιος 2023 – ΠΙΚ-ΝΙΚ στην Καισαριανή

Οι μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων  λίγο πριν το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς επισκέφτηκαν το Σκοπευτήριο της Καισαριανής και έκαναν ένα μοναδικό πικ νικ , το οποίο απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι !!!

Μάιος 2023 – Επίσκεψη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Παλιά Βουλή)

Οι μαθητές της Στ’ τάξης, λίγο πριν τη λήξη της χρονιάς, επισκέφτηκαν το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο ( Παλιά Βουλή), εντυπωσιάστηκαν από τους χώρους και τα εκθέματα που τους ταξίδεψαν στα χρόνια της ελληνικής Επανάστασης, αλλά και στο χρονικό της μικρασιατικής καταστροφής του ’22.

Φεβρουάριος 2022  – Επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης και βόλτα στη σκιά του βράχου με τη Δ’ τάξη

Οι μαθητές της Δ τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της αρχαίας ελληνικής ιστορίας ξεναγήθηκαν  από μια αξιολάτρευτη  ξεναγό στο μουσείο της Ακρόπολης. Γνώρισαν από κοντά τόσο το Μουσείο όσο και την περιοχή κάτω από το βράχο της Ακρόπολης κάνοντας βόλτα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.  

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό :

Ιανουάριος 2023 : Επίσκεψη των Δ’, Ε’ και ΣΤ τάξεων του σχολείου μας  στο Μέγαρο Μουσικής για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης  «Ο Ροβινσώνας Κρούσος του συγγραφέα Daniel Defoe , σε σκηνοθεσία της  Τατιάνας Λύγαρη.

Η  διασκευή του έργου, σε σημερινό λόγο, ήταν του Γιώργου Γαλίτη. Η ορχήστρα επί σκηνής, με πιάνο, κιθάρες, πνευστά και καταιγιστικά ντραμς, παρουσίασε πολυστιλιστικές πρωτότυπες συνθέσεις του Μηνά Ι. Aλεξιάδη, ενώ ένας πολυμελής εκλεκτός θίασος ερμήνευσε τραγούδησε και χόρεψε δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό πολυθέαμα ! Τα ευρηματικά σκηνικά και τα φαντασμαγορικά κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, οι χορογραφίες, οι φωτισμοί, ο σχεδιασμός ήχου και οι εντυπωσιακές προβολές ολοκλήρωσαν τη θεατρική εμπειρία!

Ακολουθούν  ομαδικές φωτογραφίες των μαθητών και κείμενο με σχολιασμό της παράστασης από τη μαθήτρια της Δ τάξης Σαϊτη Μαρία. 

«Ο Ροβινσώνας Κρούσος στο Μέγαρο Μουσικής», άρθρο από τη μαθήτρια Σαΐτη Μαρία.  

Νοέμβριος 2022 : Επίσκεψη της Δ’ Τάξης του σχολείου μας στο Μουσείο συλλεκτικών αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας.